Hur identifiera felkoder för ECM 1993 Honda Accords

Din 1993 Honda Accord är utrustad med en första generation On-Board Diagnostic (OBD I)-systemet. Denna diagnostikkonfigurationsvariabeln tillåter övervakade system i din Accord skicka en särskild felkod till Engine Control Module (ECM) eller fordonets dator när en av deras kretsar har upptäckt en funktion utöver det vanliga. I sin tur, kommer datorn att växla ljuset Check Engine för att informera dig om problemet. Utan hjälp av särskilda verktyg, kan du komma åt ECM minne för att hjälpa dig att diagnostisera och reparera dessa fel med din Honda. Saker du behöver
Paper clip
litet anteckningsblock
Pencil
Visa fler instruktioner
1

parkera din Honda i din uppfart eller på en säker plats avskilt från trafikflöde och slå av tändningen.
2

Gå runt bilen, öppnar passagerardörren och leta efter ett litet, två-tråd elektriska kontakten hänger löst under handskfacket bakom kick panel eller under instrumentbrädan på förarsidan, beroende på din modell.
3

Jump de två kablarna i kontakten med ett litet gem.
4

Sitt bakom ratten med ett litet anteckningsblock och penna.
5

Slå på tändningen men starta inte motorn. Titta på instrumentbrädan för en blinkande Check Engine ljus. Denna blink kommer representera felkoder butik i din Accord dator minne, om det finns någon.
6

Skriv ner antalet blinkningar. Långa blinkningar representerar den första av ett tvåsiffrigt nummer, följt av en paus och en eller flera korta blinkningar som representerar den andra siffran i tvåsiffriga tal. Till exempel, om Check Engine ljuset ger två långa blinkningar, en paus, och tre korta blinkar, är datorn ger dig många felkod 23. Om det finns fler koder, kommer det att finnas en längre paus, följt av nästa besvär kodnummer. När datorn har gett dig alla felkoder i minnet, kommer det att ge en längre paus och upprepa samma sekvens av siffror så att du har en chans att bekräfta koderna.
7

Stäng av tändningen och ta bort gemet från två-wire elektrisk kontakt.
8

Slå upp siffrorna i servicemanualen för just din Honda Accord-modellen. Du kan också ringa din lokala Biltema eller återförsäljare och be om definitionen av felkoden.
9

Kontrollera det särskilda system som anges av felkoder eller koder som hämtats från din Accord dator. Tänk på att en felkod som leder dig till en syresensor, till exempel, betyder bara kretsen eller systemet i vilken sensorn är placerad, har utlöst ett fel. Så du behöver för att kontrollera sensorn och sedan sladdar och kontakter, om nödvändigt, för att hitta felet. Ibland kan ett fel i ett visst system orsaka en sensor i ett annat system för att utlösa en felkod.
10

reparera systemet (er) som orsakar felkoder och radera felkoder från datorn minne. Koppla marken (svarta) batteri kabel med en skiftnyckel och vänta i 30 sekunder. Återanslut jord (svart) batterikabeln med skiftnyckel. De felkoder har nu raderat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66291.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.