Hur man testar en Mercedes Benz Fan Blower Motor Regulator

Mercedes Benz fan fläktmotor regulatorn är en serie av motståndsmän i ett tryckt kretskort ca 2-inches torget ligger precis bredvid fläktmotorn. Mercedes har ett antal sensorer som, arbetar i samförstånd med en dator, hålla en konstant klimat som svar på inställningarna på konsolen. Dessa sensorer känner även när fönstret är nere eller dörren är öppen och öka fläkthastigheten efter behov för att hålla en konstant temperatur inuti bilen. Saker du behöver
¼-tums enhet Set spärr
¼-tums enhet uttag
Volt /Ohmmeter
Visa fler instruktioner
1

Ta bort passagerarsidan, nedre streck täcker under handskfacket som döljer fläktmotorn. En 1/4-tums socket kommer att behövas för att ta bort skruvarna som håller locket. Leta reda på fläktmotorn. Motorn kan ses hänga ned nära passageraren kick panel. Precis till vänster om fläktmotorn, ett elektriskt kontaktdon anslutet till en plan en-tums-av-två-tums platta kan ses. Detta är fläktmotorn resister, där fläktens varvtal.
2

Koppla multi-tråd kontakten från fläktmotorn resister bredvid fläktmotorn. Starta bilen och aktivera luftkonditioneringen på.
3

Testa kontakt för spänning vid terminalerna i kontakten med voltmeter. Om det finns ström, installera om kontakten till resister. Om det inte finns någon ström i kontakten, det finns ett problem med konsolen på instrumentpanelen, och konsolen bör ersättas.
4

Ta trådkopplingsdonet som kan ses på fläktmotorn själv . Testa denna kontakt för spänning. Om det finns ström i den här kontakten är fläktmotorn vid fel och behöver bytas ut. Om ingen ström finns, är det fläktmotor resister den skyldige och behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64705.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.