Felsökning bakaxelväxel Problem

Om du misstänker att ett problem med bilens bakre differential, kan den information som anges i den här artikeln spara dig tid och pengar vid diagnos och faser reparation. Även om du inte är bekant med de inblandade delar eller hur man rättar till dem, att nämna specifik information om ditt problem kan hjälpa din servicetekniker snabbt avgöra rätt fix och minska mängden av felsökning behövs för att lösa problemet. Det kommer att hjälpa dig att få tillbaka på vägen snabbare och med mer pengar i fickan. Saker du behöver
Felaktig fordon
Säker körning område
Sekundär föraren
Anteckningar
Penna /Pencil
Audio inspelningsenhet
Visa fler instruktioner

1

Förbered fordonet. Om ditt fordon är i drift, stäng av stereon, rulla ner dina fönster, och planera en låg trafikled som gör att du kan nå höga hastigheter, sakta ned eller stanna utan att hindra trafiken eller skapa en fara. Eftersom de problem tecken du kommer att leta efter kan kräva din fulla uppmärksamhet, kan det vara bra att ha en sekundär förare driva din bil medan du följa skyltarna som leder dig till rätt slutsats.
2

Kör bilen. Välj den säkra vägen och skapa så många körförhållanden som möjligt, som noterar varje resultat på ett block och papper. Obs ljud eller vibrationer hörde eller kände vid backning, acceleration, marschfart på låga eller höga varvtal, friläge vid låga eller höga hastigheter, avtagande från låga eller höga hastigheter, "ludd" eller alternerande tryck på gaspedalen, och skillnader i ljud när du slår.
3

Gör detaljerade och specifika anteckningar. Vilken typ av buller hör du? Känner du en vibration i brädorna? Vilken specifik plats betyder buller eller vibrationer verkar komma från? Vid vilken hastighet uppträder varje problem? Ju fler detaljer du kan ge till din servicetekniker, desto snabbare kan en riktig fix fastställas och genomföras och mindre pengar ditt reparationen kommer att kosta.
4

Sitt i varje säte i bilen. Lyssna på problemet tongångar från olika platser i fordonet kan hjälpa dig att avgöra den exakta platsen för problemet. Oljud kan låta som de härrör från den bakre delen av fordonet när hörde framifrån eller från fordonets front när de hörs bakifrån. Detta är ett vanligt problem som kan tyda på problem med överföringen eller främre U-joint, istället för den bakre differentialen.
5

Record ovanliga ljud. Om du får ett visst ljud, men kan inte sätta fingret på de villkor som orsakade det att återskapa ljudet varje gång, försök att göra en ljudinspelning på din provkörning för att hjälpa din servicetekniker med att förstå problemet. Tänk på att det kommer att finnas mycket bakgrundsbrus, så försök inspelning under de tystaste möjliga förutsättningar och ge ledtrådar hela inspelningen för att ange bilens hastighet och körförhållanden under hela testet. Ett bra exempel på detta skulle vara att säga, "jag nu bromsar in från 40 miles per timme," innan den saktar ner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68154.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.