Honda Accord Bad Clutch Symtom

Honda Accord rankad som nummer fem av en lista med 21 prisvärda bilar i mellansegmentet av US News betyg och recensioner för 2010. Det är känt som en ekonomisk, pålitlig bil, med Honda ger en 36.000 mil stötfångare till stötfångare garanti. Men varje bil kommer så småningom få problem från normalt slitage som behöver åtgärdas. Om du tror att kopplingen på din Accord är dåligt, finns det några saker du kan göra för att diagnostisera den. Slipping

När du kör, om bilen glider ur växeln ofta, är det ett tecken på att kopplingen är klädd ut. Du kommer att känna att motorn varvar för högt, och du måste jam tillbaka i växel. Detta tyder på att kuggarna i kopplingen inte greppa och är slitna, vilket gör att den glider ur rätt växel i transmissionen.
Smell
p Det är en viss lukt när kopplingen går ut. Om det luktar plast eller gummi blandat med metall brännande, och lukten kommer från den vänstra sidan av Accord, är det ett säkert tecken på en dålig koppling. Ibland kommer det även att vara rök ser du stiger upp från vänster sida av motorrummet. Det är en annan lukt än en dålig motor, som luktar brinnande motorolja.
Soft Clutch
p Om du hittar dig själv att behöva trycka på kopplingen hela vägen till golvet, och det känns mycket mjukare än när bilen var ny, innebär detta kopplingen bära ner. Du kan även ha att trycka in den och sylt på växelreglaget i att få bilen att gå. En arbetsgrupp koppling kommer att ha en betydande mängd av motstånd när man trycker det på golvet, och det kommer att flytta in i växeln utan någon press.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64767.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.