Hur man bygger en egen Tester Rök förångare

Rök förångare testare används för att hitta och diagnostisera läckage någonstans på ett fordon. När du ansluter maskinen till intaget, röken kommer kursen genom slangen. Om rök kommer ut någon annanstans än maskinens ventilationskanalen, har du hittat en läcka. Maskinerna tillhandahålla ett effektivt sätt att upptäcka problem och möjliggöra enkel demonstration av läckorna till andra. Mekanik vid bilreparationer butiker använder professionell klass rökmaskiner förångare Tester, som kostar $ 800 till $ 1000. Det är möjligt att göra din egen allmänt ändamål rökmaskin för mycket mindre. Saker du behöver
400 watt rökmaskin
Skruvmejsel
6 line fot vakuum, 1/16 tum
1 gallon dimma juice
Ficklampa
Visa fler instruktioner

1

Avlägsna frontplåten av rökmaskin. Använd en skruvmejsel om det behövs. Under plattan, kommer du att hitta ett kopparrör. Följ röret tills du hittar en liten plast läpp runt en öppning.
2

Sträck vakuum linjen runt plast läppen. Ställ dimman maskinen intill den del av bilen du ska testa. Prop upp maskinen så att sidan ansluten till vakuumledningen lutar uppåt. Detta gör att dimman juice att flöda fritt genom linjen och inte blivit igensatt.
3

Fäst den andra änden av vakuum linje till del din bil som du ska testa. Alltid se till att bilen är avstängd och i parken innan du gör detta. För att kolla efter läckor i motorn eller vakuum system, sätter vakuum linje i en port på intaget av bilen. För att leta efter läckor i bromssystemet, fästa vakuumledningen till makten bromsservon. Du kan också kontroller för läckage i tätningen runt fönster och dörrar genom att långsamt svepa vakuum linje runt tätningarna.
4

Häll dimma juice i maskinen. Slå på maskinen. Lämna det på endast 30 till 60 sekunder åt gången för att undvika överhettning av kopparrör och vakuum linje. Stäng av maskinen och leta efter fly rök. Om du inte enkelt kan se rök läcker från bilen, slå på en ficklampa och kontrollera igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68469.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.