Hur man testa sensorer Hall Effect

Kamaxeln lägessensor och vevaxeln lägessensor är Halleffektsensorerna som övervakar positionen av kamaxeln och vevaxeln. En liten magnet passerar framför sensorn. Eftersom magneten kommer närmare till sensorn, stiger utspänningen. Eftersom magneten rör sig bort från sensorn, minskar spänningen. Den elektroniska styrmodulen (ECM) övervakar dessa sensorutmatningar att bestämma axelns läge. Den kamaxel och vevaxel ändlägesgivarna, tillsammans med andra elektriska sensorer, magnetventiler och injektorer, låta ECM för att bibehålla exakt motorstyrning. Förstå den grundläggande teorin för Halleffektsensorerna hjälper dig ordentligt testa en tvivelaktig sensor. Saker du behöver
digitalvoltmeter
magnet
Jumper kablar med krokodilklämmor slutar
Motor elektriskt schema
Pin borttagningsverktyg
Visa fler instruktioner
1

Ta bort sensorn från motorblocket. Rengör sensorn spets genom att ta bort olja, smuts och metallspån.
2

igenom schemat för motorn och lokalisera kamaxelgivaren eller vevaxel signal till ECM. Avlägsna signalkabeln från ECM. Anslut ena änden av bygel till signalledning. Anslut den andra änden av förbindningsledningarna till spetsen av positiva sonden. Anslut den negativa sonden på ett bra chassi jordanslutning. Om det behövs, använd en bygel med krokodilklämmor för att ansluta den negativa sonden till chassits jord.
3

Vrid digital voltmeter för att mäta DC volt. Vrid nyckeln till "On." Spänningen bör vara ca 0 volt. Sakta flytta magneten vinkelrätt mot sensorns framsida. Spänningen skall öka när magneten rör sig mot sensorn och minskar när den rör sig bort. Om spänningen inte ändras, finns det ett problem med sensorn eller anslutningar till sensorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66708.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.