Felsökning av en Geo Tracker Transmission

Geo Tracker transmissioner, precis som alla sändningar, har många delar. De viktigaste komponenterna i kraftöverföringen, och de som ofta orsakar problem med sändningen, är: transmissionsolja, drivaxeln, kopplingen, differentialen och växellådan. Felsökning denna del av din Tracker kan vara så enkelt som att lägga till några transmissionsolja, eller det kan bli svårt och komplicerat till den punkt där du kommer att behöva anlita en professionell mekaniker. Saker du behöver
Transmissionsolja
Transmission filter
Hylsnyckel
Pan eller hink
gamla trasor
Visa fler instruktioner
1

Kör dina Geo Tracker 15 till 25 miles för att ordentligt värma och cirkulera transmissionsolja, sedan parkera den på en jämn plats. Många överföring problem helt enkelt kräver lite mer vätska, så det första du bör prova är att kontrollera nivån. Leta upp oljestickan transmissionsolja och dra ut den. Leta efter märkningen anger att du har oljestickan transmissionsolja och inte oljestickan. Transmissionsolja ska vara rödorange. Torka bort det och lägger tillbaka den i. Ta ut den igen, och denna gång titta på läsningen. Upprepa denna process för att säkerställa att du får en korrekt avläsning.
2

Lägg till lite transmissionsolja genom mätstickehålet, om vätskenivån är låg. Sätt in en liten bit i taget, efterkontroll ofta.
3

Byt transmissionsfilter och vätska själv om du vet att det har varit 20.000 miles eller mer eftersom de har varit servad. För att göra detta jobb, behöver du ett sätt att höja din Tracker, för att komma åt undersidan. Om du är osäker på vad pannan ser ut se Resurser nedan för en bild. Köp rätt filter och vätska som beskrivs av din instruktionsbok. Se till att ha en stor kastrull eller hink redo att fånga den gamla vätskan.
4

Lossa varje pan bult lite i taget med en hylsnyckel. Välj alla hörn och lossa bultarna i det hörnet mer än de andra, och vätskan börjar rinner ut ur det hörnet. När allt har runnit, ta bort skruvarna och dra försiktigt pannan. Du kommer att se filtret direkt, och det är enkelt att ta bort de två skruvarna (eller i vissa modeller av Geo Tracker, två clips), dra ut och ersätta det med ditt nya filter. Rengör pannan med gamla trasor och skruva på den igen, dra åt varje skruv lite, snarare än en komplett åtstramning i taget.
5

Konsultera din instruktionsbok för att hitta den kapacitet transmissionsolja för din fordonet. Tillsätt vätska om en halv liter åt gången.
6

Ta din Tracker till en kvalificerad mekaniker om det börjar göra höga ljud, inte gå in i växeln, glider ur en växel till en annan, eller vägrar att backa. Alla dessa problem visar att Tracker behöver en ny växellåda, eller den gamla transmissionen ombyggda. Båda dessa verksamheter är väl utanför ramen för en lekman.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64699.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.