Felsökning av en Taurus Generator

För att felsöka en Taurus generator korrekt, måste batteriet vara fulladdat och i gott skick. Det är viktigt att förstå sambandet mellan batteriet och generatorn. Batteriet används för att starta fordonet och leverans fältspänningen till generatorn. När fordonet är igång, blir batteriet överflödig. Generatorn levererar all spänning för att driva fordonet och för att ladda batteriet. Saker du behöver
Kombination voltmeter och ohmmeter
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera batteriet med voltmeter genom att ansluta den röda kabeln till den positiva polen på batteriet och svart, marken leda till den negativa polen på batteriet. Spänningen bör ange 12.5 volt för en full laddning. Om batteriet är under 10.5 volt, måste den laddas innan felsökning generatorn. Om efter laddning av batteriet, betyder inte nå målet spänning, byt ut batteriet. Om den gör laddning till 12.5 volt, fortsätt genom att ha en hjälpare starta fordonet. Medan figuranten startar bilen, titta på voltmetern mycket noga. Om spänningen sjunker under 10,5 volt när startmotorn är inkopplad, har batteriet en dålig cell och måste bytas ut.
2

Starta bilen och observera voltmetern. Voltmetern ska visa 13,8-14,5 volt, vilket indikerar att generatorn laddar tillräckligt. Om spänningen är lägre, har generatorn en dålig diod trio och behöver bytas.
3

Slå på alla tillbehör såsom strålkastare, generator och luftkonditionering. Återigen, kolla voltmetern. Rätt spänning ska vara 13,8-14,2 volt, vilket indikerar att regulatorn är i drift och har höjt utspänningen att hantera den extra lasten. Om spänningen sjunker markant när tillbehören är påslagen, måste generatorn bytas ut.
4

Kontrollera tätheten på Serpentine belt. Om remmen inte är spänd, är serpentin remspännaren fel, vilket gör att generatorn remmen slirar.
5

Lyssna efter en gnälla eller skrika i generatorn, som om närvarande, skulle indikera ett lager fel i generatorn armaturen, som kräver ett byte av generatorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64698.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.