Den 1985 Chevrolet S10 2.8 Motorn tänder men kommer inte Crank

Om motorn i din Chevrolet S10 kan vridas detta tyder på att det inte är låst upp internt. Denna underlåtenhet att veva kan bero på antingen en svag eller skadad startsystem, eller ett fel i tändningslåset. Majoriteten av startproblem i alla fordon är direkt relaterade till en svag eller urladdat batteri. Om batteriet är svagt, bör du ladda det ordentligt innan du fortsätter att felsöka något av fordonets övriga komponenter. Saker du behöver
Wrench in
Batteri rengöringsborste
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på din S10 och lokalisera batteriet . Inspektera kabelklämmor. Om klämmorna är korroderade, ta bort den negativa klämman genom att vrida skruven moturs med skiftnyckel. Rengör klämman och terminalen med batteriet borsten. Lämna den negativa klämman bort och upprepa med den positiva klämman. Byt ut negativa klämman först och sedan ersätta den positiva klämman genom att vrida den medurs bultarna.
2

Inspektera alla sladdar och kablar som leder till batteriet. Om några komponenter är lösa eller skadade, reparera eller byta ut dem. Addera 3

Placera tändningen i läge "på" och avgöra om strålkastarna och vindrutetorkarna arbetar. Om de inte fungerar, beror problemet antagligen på en dålig tändningslåset. Om de fungerar, är problemet troligen relaterat till startmotorn själv.
4

Lossa batterikabeln klämmorna genom att vrida bultarna moturs. Ta den negativa klämman först. Ta bort startmotorn genom att vrida bultarna moturs med socket set. Har starter testas för korrekt funktion. De flesta auto-delar butiker kommer att ha utrustning för att testa förrätter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66724.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.