Hur vill kolla en kylfläkten

Bilens kylare håller kylvätska för motorn så att motorn inte överhettas. Om fläkten på kylaren inte fungerar, kan det cirkulera luft genom kylaren för att kyla vätskan och därefter kyla av motorn. Om du har haft problem med överhettning av motorn, kontrollera din kylfläkt och vattenpump. Om du ignorerar problemet och låta motorn överhettas, riskerar du att förstöra din motor helt. Saker du behöver
Volt mätare
Visa fler instruktioner
1

avgöra om din kylfläkten är manuell eller elektrisk. En manuell kylfläkten är bultad till vattenpumpen och rinner av samma bälte som vattenpumpen. Ett elektriskt värmeelement har ledningar som ansluter den till bilens elsystem.
2

vill kontrollera ett elektriskt värmeelement fläkt, starta bilen och låt den komma upp till den temperatur där fläkten normalt sparkar på.

3

Använd volt mätaren för att testa om det finns spänning på kablarna. Anslut ena änden av voltmeter till jord och den andra änden till den elektriska anslutningen på fläkten. Den voltmeter kommer då att ge dig en spänning läsning.
4

Normal spänning för en kylfläkt är cirka 12 volt. Om volt mätaren visar 12 volt, är problemet inte den kraft och fläkten behöver bytas.
5

Om volt mätaren visar att det inte finns någon ström, kontrollera dina säkringar.

6

För en manuell kylfläkten, utföra en visuell kontroll först. Se till att de fyra skruvarna som håller kylfläkten är åtdragna. Se till att bältet är i gott skick och har spänningar.
7

Vissa manuella radiator fans har en fläkt koppling. Fläkten kopplingen har en fjäder inuti den för att hjälpa fläkten snurra snabbare. Om din kylfläkten har en fläkt koppling, kontrollera kylfläkten när motorn är igång. Kylarfläkten ska köras på fler varvtal än motorn. Om det inte är fläkten kopplingen dåligt och behöver bytas ut.
8

Vissa radiator fans är fast monterat, med någon fläkt koppling. Om din kylfläkten är fast monterad och fläkten inte fungerar, är bältet dåligt och behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63964.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.