Min Clutch Pedal flyttas inte

Att köra en manuell bil ger dig bättre gas körsträcka. Manuella bilar kan kännas sportigare och mer lyhörd än sina automatiska motsvarigheter. De är dock känsliga för koppling problem som i huvudsak kan immobilisera dem. Även om du kan köra en manuell bil utan att använda kopplingen är det mycket svårt och sätter en hel del slitage på transmissionen. Lyckligtvis, om du har koppling problem finns det några justeringar du kan använda för att få hem eller att få bilen till en verkstad. Saker du behöver
bromsvätska
Silvertejp
Visa fler instruktioner
1

Pump kopplingspedalen. Om det kommer att gå upp, men inte stanna upp då pumpning kan röra sig tillräckligt med vätska i systemet som du kan använda kopplingen för länge nog för att få dig till en säker plats. Om pedalen har fastnat i upp-eller nedfällt läge så kolla runt leden längst upp pedalen för allt som kan blockera, trasiga eller håller pedalen på plats. Kontrollera särskilt för en trasig returfjäder som kan ha inklämd pedalen i läge.
2

Öppna huven och kontrollera vätskenivån i behållaren. I vissa bilar kopplingen reservoaren delas med bromsen reservoaren. Titta på vätskan för att se om det finns någon missfärgning eller grumling. Detta kan tyda på främmande föremål eller ämnen i vätskan vilket kan tyda på en läcka. Om vätskan är låg sedan råga upp till markeringen.
3

Kontrollera huvudcylindern och slavcylindern för läckor. Läckor visas som kopplingsvätska på utsidan av cylindern. De kan visas runt sprickor eller bucklor i cylindrarna, eller det kan bara vara runt tätningen. Om du hittar en läcka då både huvudcylindern och slavcylindern kommer att behöva ersättas.
4

Följ linjerna från cylindrarna så gott du kan. De kommer att köra nedåt mot transmissionen. Kontrollera efter läckor genom att leta efter kopplingsvätska på utsidan av linjen, särskilt runt lederna. Tejp över eventuella läckor, byt kopplingsvätska förlorade och köra bilen direkt till en certifierad serviceverkstad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66833.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.