Vilka är de tecken och symtom på en O2 givarfelskyddet?

De flesta människor inte uppmärksamma deras O2 sensorer tills deras bil börjar uppvisa symptom eller bilen inte ett avgasprov. Tillverkarna rekommenderar utbyte av O2 sensorer var 60.000 till 100.000 kilometer för att hålla priserna luftföroreningar inom statliga utsläppsnormer. Det är också en smart idé att övervaka O2 sensorns funktion för att förhindra ytterligare skador på bilen. Funktion

Termen O2-sensor är en förkortad version av lambdasonden, vilket förklarar den viktigaste funktionen av komponentens konstruktion. Sensorerna detekterar den mängd syre som finns i utsläppen och skicka en läsning tillbaka till bilens färddatorn som reglerar luft /bränsleblandningen intag i motorn. Då sensorn känner av lite syre i avgaserna, beordrar datorn mer luft in i motorn. Om alltför mycket syre i finns i avgaserna, är mer bränsle tillsätts. När syre sensorer ursprungligen utformades och genomfördes i bränsleinsprutning bilar, var en sensor som används för övervakning av hela fordonet. Moderna bilar kan ha så många som åtta sensorer.
Utsläpp

O2 sensorer sattes till fordon under 1970 och 1980 för att minska mängden luftföroreningar som produceras av fordon på vägen. Bilens cykling av förändrade oxygen och gas hjälper till att hålla den katalytiska omvandlaren arbetar med högsta prestanda, vilket minskar mängden av kolväte, kolmonoxid och kväve släpps ut i luften. Eftersom O2 sensorer sjunka långsamt över tiden, tycker många människor inte att deras bilens sensorer behöver bytas förrän de missar ett utsläpp test.
Tecken och symptom

En O2-sensor slutar sällan allt på en gång. Sensorn blir täckt av väg skräp och olja aska, och över tid, ofta reläer till datorn att bilen behöver mer bränsle än nödvändigt. De mest uppenbara tecken på att syresensorn misslyckas är belysningen av bilens instrumentbräda motor lampan och minskning av bränsleekonomi.
Diagnos
p Om en bil inte en utsläpp test eller motorn tänds, kan problemet nå genom att ta bilen till en mekaniker eller auto delar butik för att få en digital lagring oscilloskop (DSO) ansluten till bilens färddatorn. Verktyget kommer att läsa diagnostiska koder som lagras på datorn och hjälper till att lokalisera orsaken.
Replacement

Bilägare kan ha sensorer ersättas av en professionell mekaniker eller installera dem hemma. Sensorerna kan vara lätt att byta, men korrosion och rost på sensorns threading kan göra dem svåra att ta bort. För svår rost eller svåråtkomliga givare, är det bäst att ta bilen till en professionell mekaniker för byte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64574.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.