Bil Problem Diagnos: Sweet Smell

Det finns så många saker som kan gå fel i en bil som det ofta kan verka överväldigande. För dem som vet lite eller ingenting om bilar detta är särskilt sant. Det viktiga för människor som inte vet bilar väl är att ständigt vara på jakt efter symptom som kan tyda på att något är fel med deras fordon. Ett sådant symptom är en söt lukt från avgaserna eller lufthål i bilen. En sådan söt lukt indikerar ett specifikt problem, ett som kan orsakas av flera olika händelser. Identifiering

I de allra flesta fall, visar en starkt söt lukt från en bil som bilen lider av en kylvätska (även ibland kallas frostskyddsmedel) läckan. Lukten i sig kan variera något. Vissa människor beskriver det som luktar ungefär som lönnsirap medan andra förknippar det närmare med kola. Andra hävdar att det luktar sött kanel. I vilket fall som helst, oberoende av nyanser, indikerar den söta lukten allmänhet att kylvätska läcker någonstans i bilens motor.
Funktion

Anledningen till den söta lukten är Att motorfordonskylsystem har en avgjort söt doft och smak. Det är därför det är så viktigt att hålla kylmedel borta från husdjur och barn. Dess söta doften kan locka djur och ibland även människor i provsmakning det. Tyvärr, får sin söta smak provocera dem att dricka ännu mer. Kylvätska, dock är giftigt och kan döda i tillräckligt höga doser.
Betydelse

En läcka i bilens kylsystem kan orsaka allvarliga problem. Den sämsta möjliga utfallet är katastrofalt motorhaveri på grund av överhettning. Om du upptäcker en oförklarlig söt lukt som kommer från din bil, är det av yttersta vikt att du behandlar det underliggande problemet så snart som möjligt. Inom ännu en kort tid en motor som kör utan tillräcklig kylvätska kan överhettas och ta.
Förebyggande /Lösning

Tyvärr, det finns många potentiella källor för kylvätska läckage som ligger under de flesta bilmotorer. Om du tror att du har en kylvätska läcka, och du inte är en certifierad mekaniker, är din bästa insats för att ta bilen för omedelbar service. Automotive yrkesverksamma kommer att kunna hitta källan till läckan och, i de flesta fall, fixa det relativt billigt. Om du väntar för länge och läckaget orsakar motorskador från överhettning, kan kostnaderna bli astronomisk och skadan kunde faktiskt totalt ett äldre fordon.
Varning

potentiella finansiella oro och skador på din bil är inte de enda skäl att behandla en söt doft. Som tidigare nämnts, är motorfordonskylsystem ytterst toxiskt. Den innehåller en stor mängd av en giftig kemikalie som kallas etylenglykol. En dos på ungefär 0,1 ml etylenglykol per kg kroppsvikt anses vara dödligt hos människor. Även om det är osannolikt att en person kunde inta detta belopp via förångad kylvätska från en läcka, är det potentiellt möjligt. Dessutom kan läckte kylmedel hittas av djur eller barn och intagna. Detta är ytterligare en anledning till att det är viktigt att behandla den söta lukten snabbt och stoppa läckan från att bli värre.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63879.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.