Så här kontrollerar motor i en Hyundai

Motorn i din Hyundai är byggd för att hålla i mer än 100.000 miles. Medan Hyundai motorer är byggda för att vara ekonomisk, de är inte "underhållsfri." Med tiden kanske du stöter på problem med din Hyundai motor. Några av de vanligaste problemen är ventilfjäder trötthet, läckande huvudet packningar, och, på hög körsträcka Hyundais, en allmän förlust av kompression när motorn åldras. Lyckligtvis kan du lätt kontrollera för de vanligaste problemen i garaget hemma eller på din uppfart. Kontroll en Hyundai motor, oavsett om en traditionell bensindriven motor eller de nyare dieselmotorer, är liknande om du kör diagnostiska tester med en mätare vakuum. Saker du behöver
Tänger
Vakuum manometer
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och ta bort pluggen gummiproppen i insugningsröret med ett par av tång. Den insugningsröret är på baksidan av motorn i närheten av brandväggen. Du måste dra hårt på gummiproppen att ta bort pluggen.
2

Skjut på slangen och koppla på vakuum manometer till tillträde hålet på intaget.
Sida 3

Starta din Hyundai motor.
4

Kontrollera mätaren vakuum. Det vakuum manometer kommer att berätta många potentiella problem med din bil. Din Hyundais vakuumtryck bör hålla sig stadigt på tomgång vid 22 PSI (pounds per square inch) på vakuummätaren. Om det varierar vilt från 22 PSI till 10 PSI, då finns det ett vakuum läcka som orsakas av svaga ventilfjädrar som behöver bytas ut. Om manometern håller stadigt på 3 till 4 PSI, det finns ett stort vakuum läcka som måste fastställas av en professionell mekaniker. Om mätaren läser 10 PSI, då din Hyundai troligen behöver en justering ventiltider. Din Hyundai kan också börja tändas felaktigt eftersom det inte är att få rätt mängd luft för det bränsle som skjuts in i motorn. Om mätaren behandlingen startar normalt och sedan sjunker till ungefär 10 PSI, indikerar detta en blåst eller kraftigt läckande topplockspackning som behöver bytas ut. Du kan också märka vit ånga kommer ut ur din avgasröret när motorn är igång, men om det är en mindre packning läckage, kanske du inte se detta. Din motor kan också överhettas från en blåst topplockspackning på grund av att motorns kylvätska läcker in i förbränningsrummen och förvandlas till ånga och inte kyla motorn. Om nålen på manometern fluktuerar 4 PSI till 6 PSI bort baslinjen för 22 PSI, då din Hyundais ventilstyrningar är slitna och behöver servas av en professionell mekaniker. Kontrollera motorns
5

för att se om det skakar. Detta kan bero på en lös motor mount på vardera sidan av motorn som måste servas av en professionell mekaniker.
6

Kontrollera färgad rök ur avgasröret på din Hyundai. Blåaktig rök indikerar ett oljeläckage i motorn. Vit rök är faktiskt ånga orsakad av en läckande topplockspackning (som nämns i steg 4). Kontrollera för mörkt svart eller grå rök. Detta tyder på att din motor brinner för mycket bränsle och inte får tillräckligt med syre (även kallad "kör rika"). Om du Hyundai fordon "kör rik," men du kommer förmodligen se din check engine lampan tänds. En rik bränsleblandning är oftast resultatet av en felaktig O2-sensor eller en defekt massa luftflöde sensor, som båda kommer att behöva ersättas av en professionell mekaniker.
7

Kontrollera om kontrollera motorn tänds. Även om detta kan tyda på en mängd problem, är några av dem i relation till motorns. Du kan ta din Hyundai till någon Biltema, och de kan köra en gratis diagnostiskt test för dig att använda ett speciellt verktyg som kommer att ansluta till din Hyundais omborddiagnossystem dator. Då kommer de att ge dig en utskrift som visar dig vad problemet är.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64689.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.