Jeep Cherokee startsvårigheter

Om det finns en gemensam nämnare bland praktiskt taget alla 1984-1996 Jeep Cherokee (XJ, ZJ, WJ och WK: s likadana) det är en dålig tändning. Men vanligtvis robust, kommer de flesta Jeep Cherokee upplever småningom släckt, vilket annars lyckliga ägare strandsatta. Dessa misslyckanden är oftast progressiv, men erbjuder kunniga ägare många möjligheter att åtgärda dem innan de blir terminal. Misslyckandet

symptom blir inte enklare än så här: Trucken startar inte. Vrid nyckeln, och allting kommer på, men uppfart är frånvarande av denna Jeep muller.
Tändsystemet

När du vrider på nyckeln, ett antal saker hända. Först, ingriper nyckelbrytaren bilens tillbehör system som radion. Ett klick aktiverar ytterligare resten av systemet, inbegripet motorns tändning, mätare och elektriska fläktar. Turning det ytterligare ingrepp med momentan brytare som skickar ström till startmotorn och stänger av motorn över.
Neutral Safety Switch

att säkerställa att tankspridd ägare don ' t köra över hunden, alla moderna tillverkare använder en neutral säkerhetsbrytare för att inaktivera startmotorn om transmissionen är kvar i enheten. Dessa switchar är oftast i en "default-off"-läge, och måste ha ström för att aktivera startmotorn relä. Detta är källan till Jeep tändning frågor, men kan lätt ersättas av något mekaniskt kompetent ägare.
Byte

neutral säkerhetsbrytare ligger på transmissionen, där växelspaken fäster. Byta det helt enkelt handlar om att ta bort bifogade trådarna, dra ut sensorn, installerar den nya och anpassa den. På $ 229 (AutoZone) den Duralast sensorn är inte den billigaste fix, men kommer att överleva beståndet sensorn med bred marginal. En fördel med att ersätta sensorn är att den omvända ljussensorn är integrerad i enheten, så du får två nya sensorer på en gång. Det är dyrt, men det slår promenader.
Band-Aid Fix

Många har funnit att i början stadier av misslyckande, är det möjligt att återställa brytaren att komma hem. Om din Jeep inte startar, prova att placera den i friläge, och sedan starta det. Detta fungerar i 80 procent av alla misslyckanden, och kommer att fortsätta göra det en tid innan en mer permanent fix blir obligatoriskt.
Sämsta idén någonsin

Vissa ägare väljer att helt enkelt gå förbi den neutrala säkerhetsbrytaren helt genom att förena yttre trådarna sensor sele tillsammans med en bygel. Det fungerar, men kommer att göra det möjligt för trucken att starta i enheten och omvänt. Gör dig själv och din hund en tjänst:. Precis byt ut och göras med det

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64345.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.