Hur man kan stoppa Wheel Wobble och stenar i en Hubcap Sound

En hel del bil och lastbil vickar hjulet kan stoppas utan hjälp av en mekaniker. Vissa ljud och vibrationer kan berätta för dig var du ska leta efter problemet. Komma däcken balanseras och betala en mekaniker att sätta kulleder i ett fordon är ofta slöseri med tid och pengar. Instruktioner
1

flesta hjul wobblar är mycket mer uppenbar vid vissa hastigheter. Det kan vara en mycket tydlig vingla när du kör mellan en och fem miles per timme. Eftersom hastigheten plockat upp wobble kan tyckas att försvinna tills du når en viss högre hastighet, som kan vara 20 mph eller 60 mph. Om det låter som stenar i en eller flera av dina navkapslar, när du kör mindre än 10 km /h, dra åt muttrarna på alla hjulen.
2

Spänn muttrarna , ett par gånger, efter körning korta sträckor, kanske få dem tätt nog, speciellt om du använder en stor rörtång och har gott om styrka. (Ju mer säkra sättet är att hissa bilen fram varje däck är bara knappt vidröra marken eller trottoaren. Sedan dra åt muttrarna).
3

annan orsak till hjulet wobble är en däck som kommer att blåsa ut snart. En knut på ett däck är något att leta efter. Också titta nära för att se om någon slitbanan saknas från däcket. (Ibland ett däck kommer att se bra ut tills det blåser). Naturligtvis är det fix här att byta däcket.
4

nästa troligen skyldige av ett hjul vingla är en sliten hjullager på en av de främre hjulen. Den snabba test för dåliga hjullager är att jack bilen minst en tum från marken. Med ena handen på motsatta sidor av däcket, försök att flytta däcket inåt och utåt. Med en detektering av mer än 1/4 tum av lek, nya hjullager för att hjulet är mycket troligt. (Test för lek, vertikalt och horisontellt. Om testet endast avslöjar horisontell lek, är att förlora problemet förmodligen kulleder. Mer än en 1/4 tum spela horisontellt bara är nog okej om inte extrem körning i hög hastighet förväntas.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64002.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.