Mina Strålkastare kommer inte att fungera

Båda strålkastarna på din bil är ute och kommer inte komma på - det är dags att felsöka! Om båda strålkastarna är ute på samma gång, är problemet troligen att vara elektrisk. För att felsöka, börja med den enklaste sak att fixa och arbeta därifrån. Även om du lyckas få lamporna arbetar igen, kontrollera andra potentiella problem för att förhindra en upprepning. Saker du behöver
Replacement strålkastare
Reservlocken
Replacement kontaktdon, kablage och uttag
Headlight reläomkopplare
styrmodul
Elektrisk reparation verktygslåda
Headlight switch

Visa fler instruktioner
1

Inspektera strålkastarna för att se trådarna inte är trasiga. Ta bort varje strålkastare från sitt hus och se om trådarna är intakta. Om inte, byt ut den trasiga glödlampan. Vidrör inte någon del av en ersättning för halogen med fingrarna utom basen. Fett från dina fingrar på glaset lampan kan orsaka strålkastaren att misslyckas i förtid. Om båda lamporna är ut, ersätta dem båda. Kontrollera för att se om de nya rubriker fungerar.
2

Kontrollera strålkastarens säkringarna i bilens säkringsbox. Öppna säkringsdosan och kontrollera strålkastare säkringen. Om säkringen visar som brunnit, byt och testa strålkastarna igen.
3

Kontrollera kontakterna, kabelnät och uttag i vilken strålkastare lökar är pluggad. Leta efter rost eller korrosion runt kontakterna och selar tråd. Titta även för ledningar som har dragits loss. Byt kontaktdon selar, ledningar eller uttag om det finns några tecken på skada, slitage, glapp eller korrosion. Kontrollera att jordledningen från ljuset sockelhuset till bilen ramen gör en bra anslutning.
4

Dra ut strålkastaren relä om strålkastarna fortfarande inte fungerar. Shake it. Om reläet skramlar, måste den bytas ut. Om systemet använder en styrenhet i stället för en strålkastare relä, måste du rådfråga din manual reparations att identifiera modulen. Kontrollera att strömmen når modulen. Om det är, och strålkastarna fortfarande inte fungerar, byt ut styrenheten. Lamporna ska tändas.
5

Byt strålkastare switch om det inte finns någon ström fram till strålkastare relä eller styrenhet. Den strålkastare omkopplaren är förmodligen gått sönder och behöver bytas ut. Få hjälp med detta från din återförsäljare, speciellt om omkopplaren är i rattstången. Du kan kvitta krockkudden och skada dig själv eller skada fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66341.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.