Hur du kontrollerar om Hub Lager behöver bytas på en bil

Kontroll navet lagren på din bil kommer att spara pengar på reparationer och hålla dig från att ha en olycka eller motorstopp när en dålig nav misslyckas. Naven på de flesta nyare bilar är slutna församlingar, men att de fortfarande innehåller lager som kommer att bära med tiden. Symtom på en sliten lager kan innehålla malande ljud som kommer från den främre änden, vibrationer i fronten som du kan känna igenom bilen och styrning, och ibland clunking eller klicka tongångar. Om du tror att du har en dålig nav, kolla upp det direkt. Saker du behöver
Jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framsidan av fordonet med hjälp av en bra domkraft. Du behöver bara för att få däcket från marken omkring tre eller fyra inches att kontrollera naven.
2

stödja fordonet på en uppsättning pallbockar under chassit. Se till att det är på plan mark och en fast yta, så att de står inte flytta, flytta eller sjunka ner i marken.
3

tag däcket med händerna vid 9 o ' klocka och 03:00 positioner. Tryck försiktigt, först framåt och sedan till baksidan, och notera om det finns någon rörelse i navet.
4

tag i däcket klockan 12 och 06:00 och igen försiktigt tryck, notera igen om det finns någon rörelse i navet. Kom ihåg att du inte försöker att stänga av styrspindeln bakom ratten, bara kolla om någon rörelse.
5

Snurra däcket långsamt och lyssna efter eventuella skrapljud som kan komma ut av navet bakom hjulet. Det är ibland svårt att urskilja om ett skrapande ljud är ett lager eller broms buller från dynorna repning längs rotorn.
6

Upprepa dessa steg på den motsatta sidan av fordonet för att kontrollera andra nav. Om du hittar spela i naven eller svåra friktionsljud, måste du ta isär navet för ytterligare inspektion eller ersätta den.
7

höja fordonet tillräckligt för att ta bort domkraften, sedan tillbaka fordonet till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64518.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.