Felsökning Chevrolet Lt1

Chevrolet Lt1 är en motor som ursprungligen var monterad i Corvette. Senare var det anpassats för att passa in i flera andra bilar, som Camaro, Firebird och Buick Roadmaster. Det var en 8-cylindrig motor och gick igenom två generationer. Den Lt1 var en 5,7 L motor med en två-ventil tryckstången för att göra ungefär 300 hk och 330 pund fötter vridmoment. Det enda stora problemet med LT1 var optispark distributören. Instruktioner
1

Kontrollera om gnista. Det enklaste sättet att göra detta är att försöka starta bilen. Om den inte startar och du inte misstänker att något annat är fel med det, då det kan vara distributören. Om Lt1 inte ens vev, men då problemet är sannolikt en dålig startmotor. Även om detta är sällsynt på Lt1, händer det.
2

Ta bort en av tändkablarna från distributören. Dra tråden från distributören. Ta bara en tändkabeln vid en tidpunkt.
3

Placera spetsen på en lång, metall skruvmejsel nära elektroden på distributören. Låt inte skruvmejseln röra elektroden och rör inte skruvmejseln från denna punkt på.
4

Veva motorn. Låt en medhjälpare kontrollera att skruvmejseln. Det bör finnas en gnista hoppar från distributören till skruvmejseln. Om det inte är, då distributören har misslyckats.
5

Upprepa detta test procedur (steg 1-4) för alla elektroder för att kontrollera ett misslyckande av distributören.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64353.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.