Felsökning av en 2000 Hyundai Accent

Först släpptes 1994, är Hyundai Accent en subcompact bil som fortfarande höll på att tillverkas och marknadsförs av den koreanska biltillverkaren år 2011. Felsöka Hyundai Accent kommer att variera beroende på vilken typ av problem som du upplever med bilen. Felsökning kommer ibland kräva att bilen körs för att se hur den reagerar, och i vissa fall måste du ta bort eller testa olika delar av bilen för att se om de fungerar som de ska. Saker du behöver
Däckslitage mätare
tändstiftsnyckel
Stålborste
Visa fler instruktioner
1

Drive du Hyundai Accent till en tom parkeringsplats på en närliggande skola eller köpcentrum. Kör Accent och bromsa. Observera ratten och bromspedalen och se om det finns ett pulserande eller vibrerande känsla kommer genom någon av de två. Detta kan vara en indikation på att broms rotorer börjar slits ojämnt. Om detta inte repareras, kan det betyda att det tar längre tid för din Hyundai Accent att sluta när bromsarna. Detta bör ses som en mekaniker på så snart du kan få bilen i.
2

Inspektera däck och leta efter tecken på ojämnt däckslitage. Du gör detta både visuellt och med hjälp av en åtgärd däck djup och mäta djupet av spåren i hela däcket. Kontrollera lufttrycket i däcken för att se till att de är uppblåsta på rätt nivå. Vid körning på Accent, se om du måste vrida ratten för att hålla bilen rakt. Detta och ojämnt däckslitage kan vara en indikation på att inriktningen för framhjulen är ute och behöver repareras.
3

Öppna huven på din Hyundai Accent, koppla tändstift kablar från tändstiften och ta bort dem från motorn med en tändstiftsnyckel. Inspektera botten på varje tändstift och rengöra alla svart kol av med en stålborste. Om det keramiska höljet är sprucken, ersätta de gamla tändstiften med nya.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67898.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.