87 Ford Truck Felsökning

Ford tillverkat flera olika modeller pickup 1987. The Ranger, F-150 och F-250 är de vanligaste modellerna. Ingen av 1987 lastbilar använder en dator diagnostik system och grundläggande felsökning åstadkoms genom att uppmärksamma nya ljud och känslor i fordonet. Många av de funna motsättningar lätt repareras av ägaren, medan vissa problem kräver professionell uppmärksamhet och dyra delar. Förebyggande underhåll hjälper också minskar risken för ett större haveri. Saker du behöver
Startkablar
Batteri
Förgasare renare
Tändstift
Bensin
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1 < p> Testa fordonet om makten genom att köra lampor och radio. Om strömmen är död eller lampor flimmer, måste batteriet hoppade med startkablar. Ladda batteriet med kablarna och starta bilen. Låt motorn köra i fem minuter och stänga av fordonet. Försök att starta igen. Om batteriet tar slut, byt ut den mot en ny. Om det nya batteriet misslyckas, byt generatorn.
2

Kör bilen på en plan väg med låg trafik. Variera din hastighet för att testa skifta transmissionen. Överföringen ska växla upp och ned utan någon slipning eller skakningar. Om växlingen känns slumpmässiga eller svårt, tjänsten överföring innan det kräver en fullständig ersättning.
3

Vrid nyckeln och lyssna efter igångsättning av motorn. Om motorn vevar men inte avfyras, det saknas antingen en gnista eller saknar bränsle. Byt tändstift och rengör förgasaren med en rengöringsspray. Testa motorn igen. Om det inte startar, häll en liten mängd bensin i förgasaren och testa motorn. Om det bränder, måste bränslepumpen bytas.
4

Byt starter om fordonet har full effekt och motorn inte vev. Starter i en 1987 Ford uppsamling kommer att göra en enda klick om den inte fungerar. Hit det cylinderformade starter med en hammare som en tillfällig lösning och ersätta enheten så snart som möjligt.
5

Peka generatorn och en bit metall med en skruvmejsel om startern är bra och fordonet har full effekt. Om motorn startar, tändningslåset och tändningen församling behöver bytas. Kopplingen i några av 1980-modellen Fords kommer att misslyckas och behöva bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67679.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.