Hur man diagnostiserar en Subaru

Fastställa orsakerna till bil oroligheterna har förändrats under årtionden, ungefär som själva fordonen. Vad brukade härledas genom att titta på filter och tändstift nu regelbundet extrapoleras från bilens sensorer och skannrar. Subaru bilar är inget undantag från mönstret. Alla Subaru bilar har nu en inbyggd modul motorstyrning som drar in signaler från olika sensorer och ändrar motorns prestanda därefter. Saker du behöver
OBDII felsökningsverktyg nycklar
Bil
Computer
Internetuppkoppling
Visa fler instruktioner
1

Öppna förarsidans dörr och sitta i förarsätet. Hitta skannerns korsningen nedanför ratten. Öppna panelen och anslut OBDII Scanner Tool till korsningen.
2

Sätt in Subaru bilnycklarna i tändningslåset. Vrid den till "On" läge men starta inte motorn. Låt OBDII skannern kommunicerar med bilens färddator och läsa koder lagrade i minnet. Titta på skannern eftersom det visar koderna plockas upp. Skriv ned koden och siffror på ett anteckningsblock med en penna, även om skannern berättar vad koden står för - du kommer att behöva det senare för att beskriva att en mekaniker
3

Turn. bilens tändning tillbaka till "Off" och ta bilnycklarna från Subaru. Anslut till Internet med en dator och leta upp de koder du skrev ner om din skanner inte beskriva dem i detalj. Skriv ner beskrivningar på anteckningsblocket.
4

Anslut skannern till Subaru och vända bilen till "On" läge igen. Rikta scannern för att torka de befintliga koderna i bilen. Stäng av bilen "Off" och ta bort skannern. Slå på bilen och dess motor och köra runt för att försöka få bilen att slå på sin check engine ljus igen. Upprepa processen kodläsningen på Subaru att bekräfta samma koder som signaleras av motorns sensorer och den första gången var inte en blip. Ta bilen till en mekaniker med din bekräftade uppgifter och styra butiken för att göra nödvändiga reparationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66986.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.