Orsakerna till en dålig oljefilter

Oljefilter lever ett liv i konstant tryck, tvingas ta itu inte bara med kraftfulla hydrostatiska krafter men den typ av föroreningar som finns i varje motor. Tidig igensättning eller misslyckande är inte ett särskilt ovanligt, men det kan betyda ett fel i mer omedelbar betydelse någonstans i din motor. Tillverkningsfel

Oljefilter tillverkare pumpa dessa saker i miljontal, och varje så ofta en dålig - eller 12 dussin - glider förbi kvalitetskontroll. Dåliga gängor och packningar är två av de vanligaste tillverkningsfel, följt av defekta filtermediet. Olja filter tillverkare beställa vanligtvis dessa objekt i bulk från en lokal eller utländska leverantören och sedan montera dem på filter fabrik. Naturligtvis har den ursprungliga leverantören även kvalitetskontroller rutiner, men när du beställer förbrukningsmaterial från fyra eller fem olika leverantörer, oddsen för att få en dålig gå upp. Addera Sludge

Slam är en ond varelse som lurar i tarmarna av vissa motorer. I huvudsak våta träkol, händer slam när oljan sitter på en varm plats i en motor och kockar iväg till kol. När det kol härdar som plakett i en ven, hämmar flödet och suger upp ännu mer av oljan och håller den på hot spot. Även tvättmedel och lösningsmedel i oljan kan bidra till att minska slam, så småningom kommer de att bryta upp så mycket av det slam som det blir löst i oljan. Detta är vad som orsakar ganska ny olja för att bli tjock, otäcka svarta grejer inom några hundra miles. När att olja passerar genom filtret, täpper det filtermedia och orsakar olja att flyta runt i media och genom bypass-ventilen.
Metal i Filter
< p> Motor lagren är slitytor, och de är utformade för att, ja, slits ut. När lagermaterial avtar på lagerytan, går den in i smörjsystem som en fin, silverpulver. Generellt sett kommer du inte ha en tillräckligt metallpulver flyter runt i ditt smörjsystem för att täppa till filtret, om du gör, måste du byta till en bättre olja, byta filtret oftare eller titta in något mer allvarligt. Mer-allvarliga problem inkluderar tidig bäring, borrning och bussningsslitaget. Medan vissa mycket fina metall damm i filtret är normalt, vara mycket försiktig om partiklarna är tillräckligt stora för att individuellt identifiera, eller om du ser strimlor. Båda dessa indikerar att något är klädd mycket snabbare än det borde.
Filter Explosion

Oljefilter typiskt brast när locket möter fallet. Detta kan komma ner till en tillverkare fel om det händer bara en gång och du inte läser överskott oljetryck, men din motor kan vara fel annars. Din motor har minst en övertrycksventil i oljepumpen och oftast en sekund vid oljefiltret. Om trycket-release ventil i pumpen fastnar, kan filterförbiledningsventil inte kunna flyta bra nog att hantera de snabba tryckstötar som inträffar när du rev ​​gasreglaget. Det samma kan hända med en dålig överströmningsventil även med en fungerande övertrycksventil, men det är inte så troligt. Feljusterade lagren kan orsaka tryck att spika snabbare än pumpens övertrycksventil kan kompensera, men det är ganska sällsynt i förhållande till en fast ventil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68635.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.