Hur får man en kontrollkod Engine Light för en Honda Civic

Honda Civic använder en omborddiagnos dator eller " OBD " dator för att övervaka sina olika elektroniska komponenter . Om något går fel , då OBD-systemet genererar en felkod och aktiverar ljuset kontrollera motorn på instrumentbrädan . Kontrollera motorn ljus koden kan fångas upp och avkodas av ett speciellt verktyg , som kallas en omborddiagnos kod kontrollerar datorn . Denna enhet ansluts till gruppcentralen i Civic och erhåller koden . Saker du behöver
Honda OBD diagnoskontrollen verktyg
Visa fler instruktioner
1

Ta bort locket gruppcentralen i ditt personnummer . Beroende på året för din Civic , kan du behöva aktivera en knopp på panelen luckan och drar ned på locket eller trycka två frigöringsflikarna ihop och dra ner på säkringen luckan .
2

Vrid diagnostiskt verktyg på , med hjälp av strömbrytaren på sidan av skärmen . Addera 3

Anslut den elektriska kontakten till porten på säkringsdosan . På vissa Samhällskunskap är ett ODB port placerad till vänster om säkringen panelen .
4

Vänta på verktyget för att få koden från Civic dator och sedan läsa felkoden . Du behöver bilens servicemanual för att tolka kodnummer och avgöra vad problemet är .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64516.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.