Hur man diagnostiserar en Ford Focus som inte startar

En no-start problem i din bil kan orsakas av ett eller flera system i din bil. Det kan vara så enkelt som en lös batteri anslutning eller så komplicerat som en motor mekaniskt problem. Det finns några mest vanliga orsaker som kan uppstå i en no-start problem med din bil. Saker du behöver
Voltmeter
bakpulver och vatten lösning
mjuk borste
Skruvmejsel
Batterisyra om nödvändigt
Svänghjul turner om nödvändigt
nya bränslefiltret om det behövs
Shoppa rag
Liten skruvmejsel
Nod ljus
Spark testare
Ratchet och Tändstiftshylsa
Ratchet förlängning
Wire bladmått
Visa fler instruktioner
Kontrollera Batteri
1

Slå på voltmeter.Set mätaren till 20V området.
2

Touch de negativa och positiva batteripolerna med svarta och röda voltmeter leder respektive . Du bör få nära till 12.5 volt. Om inte, ladda batteriet eller byt ut det.
3

Kontrollera batteripolerna och terminaler är rena. Vid behov, rengör inlägg och terminaler med 1 msk. bakpulver blandas i 8 oz. av vatten och en mjuk borste.
4

Ta bort de två ventilationslock från toppen av batteriet med en skruvmejsel. Kontrollera att syranivån är rätt i botten av fyllningen ringarna. Lägg batterisyra eller destillerat vatten vid behov. Byt ventilationslock.
Kontrollera startsystemet
5

Kontrollera att drevet på startmotorn är engagerande och vända på motorn. Om Startmotordrev är engagerande och vrida motorn, gå till steg 4. Om inte, gå till steg 2.
6

bort startmotorn.
7

Vrid svänghjulet med ett svänghjul turner. Om svänghjulet roterar utan svårighet, kanske du har ett problem i startsystemet. Om svänghjulet är svårt att slå eller inte snurrar alls, har du ett mekaniskt problem och bör ha en auto tekniker besiktiga fordonet om det behövs.
8

Kontrollera alla startsystemet ledningarna från batteriet till startmotorsolenoiden och startmotorn. Kontrollera att anslutningarna är täta. Fix som behövs.
Kontrollera om bränsle
9

Lokalisera Schrader ventilen på bränslegrenröret järnväg. Ventilen liknar en luftventil på en cykel däck och ligger nära den första bränsleinsprutaren på inloppssidan bränsleledningen.
10

Täck ventilen med en trasa och tryck ned spindeln inuti ventilen med en liten skruvmejsel. Använd trasan för att fånga skvätt bränsle. Om det finns bränsle i linje, gå till nästa steg. Om det inte finns något bränsle, kanske du har en begränsad bränslefilter, bränsleledning eller en dålig bränslepump. Byt bränslefiltret om det behövs eller har bränslesystemet kontrolleras av en automatisk tekniker.
11

Re-installera insprutare och dra ur injektorn elektriska kontakten.
12

Anslut en nick ljus på injektorn elektrisk kontakt.
13

Ha en hjälpare starta motorn när du tittar på nick ljus. Om nicka inte blinkar, finns det ett problem i kretsen och behöver ytterligare tester av en auto tekniker. Om nod blinkar, är kretsen fungerar.
Kontrollera Spark
14

Koppla en av tändkablarna.
15 < p> Anslut en gnista testare till tändkabeln.
16

Hook den andra änden av den gnista testare till en god jord på motorblocket. En bult eller konsol på motorn kommer att ge en bra grund.
17

Ha en hjälpare starta motorn. Du bör se en ljus, blå gnista hoppar gapet i gnista testare. Om inte, har du ett problem i tändsystemet: Antingen en dålig tändstift kablar, fördelare, tändspole eller tändmodul. Har tändsystemet kontrolleras av en automatisk tekniker vid behov.
18

Ta bort tändstiften en efter en med en ratchet, ratchet förlängning och tändstiftshylsor. Kontrollera kontakten gapet med en tråd bladmått. Jämför gapet med specifikationen på din bil bruksanvisning och återställa den om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63970.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.