Hur man använder en bärbar dator som en bil Scan Tool

Moderna bilar är utrustade med OBD-II (Omborddiagnos). OBD-II är ett mer avancerat system för hantering, professionella och mekanik hem kan anslutas till systemet via den diagnostiska porten. Du kan också använda en dator eller bärbar dator istället för en handhållen skanner, men du kommer att behöva ett kit. De flesta bärbara diagnostik programvara är mer avancerade än handhållna skanners, erbjuder möjligheten att övervaka motorns prestanda, samt läsa felkoder. Saker du behöver
Laptop OBD-II kit
Visa fler instruktioner
1

Köp en bärbar OBD-II interface kit. Du kan köpa dessa kit på många bildelar butiker, dessutom, de är tillgängliga online
2

Sätt i installationsskivan.. Följ instruktionerna för att slutföra installationen. Om installationen inte startar automatiskt, öppna "Den här datorn" och dubbelklicka på skivan för att starta.
3

Anslut komponenterna till din laptop. De flesta kit innehåller en USB till seriell adapter för bärbara datorer utan serieportar. När enheten är ansluten till den bärbara datorn, ansluter OBD-II diagnostik port kabel.
4

Starta programmet. Dubbelklicka på ikonen på skrivbordet, om programmet inte automatiskt startar. Få bekväm med kontroll gränssnitt.
5

Ta med din bärbara dator till din bil. Vrid tändningsnyckeln till "On" läge, men inte starta motorn. Anslut OBD-II-scan-kabeln från den bärbara datorn till den diagnostiska porten på din bil (vanligtvis i förarsidan fot väl, under styrningen väl).
6

Klicka på "Scan"-knappen på styrgränssnittet, om det behövs. Se motorns koder och diagnostisk information som tillhandahålls av programmet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64437.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.