Hur vet man att A /C kompressorn Bad

Luftkonditionering, eller A /C, är en tröst post som många människor tar för givet, även i bilar. De flesta människor kan inte tänka mig hur det skulle kännas att ha ingen luftkonditionering i bilen, tills ett problem uppstår. Kompressorn är en vanlig orsak till A /C problem. Det är en dyr del att byta, så det är viktigt att vara säker på att kompressorn är problemet innan reparationen. Det enda sättet att veta om kompressorn är dåligt är att göra en process för eliminering genom att kontrollera andra möjliga orsaker först. Saker du behöver
Säkring avdragare
Multimeter
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera om en dålig säkring. Referera till bilens ägare manual att lokalisera positionen för den specifika säkringen som styr strömmen till bilens elsystem. Gå till gruppcentralen, vanligen placerad under ratten, och hitta den säkring som motsvarar A /C. Använd en säkring avdragare för att ta bort säkringen. Håll upp den mot ljuset för att inspektera den för pauser eller brännskador. Om säkringen ser illa ut, ersätta den med en ny säkring och testa luftkonditioneringen.
2

Testa rem och remskiva. Kompressorn kommer att ha en remdriven remskiva fäst vid den. Kontrollera om bandet är bruten. Om så är fallet, byt ut den mot en ny rem. Om bältet är i takt, försök att rotera remskivan. Använd handen för att vrida hjulet en hel cykel. Om skivan är hård och kommer inte att slå, är det problem med luftkonditioneringen att remskivan lagren är dåliga och måste bytas ut.
3

Använd en elektrisk multimeter för att testa luftkonditioneringsapparater spole. Placera den röda noden på multimetern på den positiva polen på batteriet och vidrör den svarta noden någonstans på karossen. Kontrollera för att se om elektrisk ström finns i spolen.
4

Inspektera A /C koppling. Kopplingen är en spak som används för att inkoppla och urkoppla luftkonditioneringen. Ta kopplingen med handen och se om det kommer att röra sig fram och tillbaka. Om kopplingen inte kommer att röra sig, har kompressorn axeln beslagtas, och hela kompressorn måste bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67538.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.