Felsökning Problem Transmission

Transmissioner kan krångla för en rad olika skäl. Oavsett om du har en standard eller automatisk växellåda, fungerar din överföring i princip samma - den överför kraften från motorn till drivhjulen via ett växelsystem. De flesta moderna transmissioner använder en planetväxel som använder en växel i centrum av flera växlar som "flyter" runt centrum redskap, som kallas en "solhjul". När du börjar få problem med din växellåda, felsöka problemet innan du tar den till en överföring butiken. Instruktioner
1

Kontrollera färgen på transmissionsolja. Dra ut oljestickan ur transmissionen påfyllningsröret. Om transmissionsolja är brunt, är det troligt bränns. Om det luktar bränt, så självklart är det. Har vätskan ändras omedelbart för att förhindra allvarlig skada.
2

Kontrollera för grova skift medan i "drive". Om överföringen är en automatisk, är grov skifta ofta symptomatiskt för låga transmissionsolja. Det är enkelt att åtgärda. Dra ut överföringen oljestickan och torka av den med en trasa. Titta på slutet av mätstickan. Det kommer att finnas en undre och övre markeringen på änden av mätstickan. Fyll transmission genom påfyllningsröret där du drog ut pinnen (med hjälp av en tratt) tills vätskenivån ligger mellan den övre och undre markeringen på oljestickan. Regelbundet kontrollera vätskenivån genom att sätta oljestickan ner i påfyllningsröret och dra den tillbaka ut igen. Addera 3

Lyssna efter onormalt skramlande kommer från transmissionen. Överföringen utgåvan gaffeln är oftast den skyldige. Den skramlande händer eftersom gaffeln är för lös och måste dras åt. En kvalificerad mekaniker borde göra det här jobbet.
4

Lyssna efter ljud från transmissionen när den är i neutralläge. Detta kan tyda på en skadad ingående kugghjul bäring. eller en skadad kopplingsurtrampningslager. Båda frågorna måste fastställas genom en överföring butiken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64333.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.