Felsökning Altima Problem

Den Altima tillverkas av Nissan, en japansk biltillverkare. Även om bilen är ganska tillförlitlig övergripande har Altima haft några återkommande frågor under årens lopp som är specifika för fordonet. Om du äger en Altima, kommer du vill göra lite felsökning att räkna ut vad de vanligaste frågorna är. Instruktioner
1

Starta motorn. Låt motorn värmas upp till normal arbetstemperatur. Kontrollera efter en vit "rök" som kommer från avgasröret. Detta "rök" är faktiskt ånga och orsakas av en läckande topplockspackning. Nissan Altimas byggda efter 2003 har haft något oförutsägbara problem med huvudet packningar misslyckas. Din topplockspackning kan misslyckas så tidigt som 42.000 miles, även om dessa delar är tänkt att pågå till 100.000 vid utformning, enligt livslängd packningen som anges i den tekniska servicehandboken. Byt packningen omedelbart för att förhindra katastrofala motorbortfall.
2

Kontrollera motorknackning medan motorn är igång. 2002 Nissan Altimas haft notoriska problem med motorn knackar, ett tillstånd där kompressionen i motorn gör att bränslet att explodera innan tändstiftet har en chans att tända den. Detta i sin tur medför att kolvhuvudet att träffade sidan av cylinderväggarna som orsakar skada på motorn. Detta kan lösas genom att byta till en högre oktan bränsle, men om du inte kan göra det, eller om du använder en 91 + oktan bränsle redan, måste du ha bilen servas av en Nissan återförsäljare eller en professionell mekaniker.

3

Kontrollera överdriven oljeförbrukning. Om din Nissan Altima använder mycket olja (bränner upp en massa olja mellan oljebyten), det är inte normalt. Vissa konsumenter har märkt att detta händer med 2002 och upp Altimas. Den exakta orsaken är okänd, men inga synliga oljeläckage finns normalt av ägare med detta klagomål. En möjlig orsak till oljekonsumtionen är antingen dåliga kolv tätningsringar eller en dålig vale packning tätning. Detta kommer att producera inga synliga läckor, och kommer att bränna olja i förbränningskammaren. Du kan märka en liten blå rök kommer ut ur avgasrör. Detta är den brända oljan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64436.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.