Vad betyder det Servostyrning Pressure Switch Do?

Den servostyrning tryckvakt lurar tyst under huven tills ett problem uppstår med ett fordon, såsom en servostyrning läcka kräver linje ersättare. Om fordonet tomgång dåligt och kontrollera motorn ljuset tänds, kan en kontroll av de diagnostiska koderna avslöjar ett fel med servostyrning tryckvakt. Den servostyrning tryckvakt matar information om efterfrågan på servostyrningen till motorns styrenhet. Plats

servostyrning systemets vätska är uppdelad i två sidor. Den högtryckssidan matar vätska från servopumpen till servostyrningen växellåda eller servostyrning rack. De flesta tunga lastbilar och många äldre bilar har utformats med en servostyrning växellåda, men framhjulsdrivna bilar och de flesta nya lätta lastbilar använder ett rack servostyrning. Vätskan avkastning genom ett lågt tryck linje tillbaka till pumpens reservoar, där cykeln upprepas. Den servostyrning tryckvakt monteras alltid på högtryckssidan av systemet.
Operation
servostyrning tryckvakten är ungefär som en strömbrytare, antingen av eller på .

När ratten och främre positionerna däck inte matchar, skjuter styrservoolja tryck däcken i den önskade riktningen, och trycket i systemet servostyrning spikar högre. Den servostyrning tryckvakt innehåller ett membran som påverkar en kontakt switch. En fjäder trycker utåt på membranet hålla en växel normalt öppen. Växeln stänger när trycket av styrservoolja på ena sidan av membranet stiger tillräckligt högt för att övervinna fjädertrycket. När framdäcken matchar rattläge, omdirigerar styrväxeln tillbaka vätskan till servopumpen och däcken inte längre flytta. Systemtrycket sjunker, trycket inte längre övervinner fjädertrycket på membranet, och brytaren öppnas.
Syfte

servostyrning tryckvakt feeds information om efterfrågan på strömmen styrsystemet till bilens dator. Vid låg hastighet, t.ex. vid parkeringsplats manövrar, producerar motorn lite ström. Istället för att vänta på motorvarvtalet att sjunka från den ökade efterfrågan på servostyrning, kan fordonet datorn omedelbart kompensera för den ökade belastningen efterfrågan för att hålla motorn i trim.
Fel Symtom

När servostyrning tryckvakten visar att systemet är alltid på eller alltid avstängd, tänds motorns styrdator ljuset kontrollera motorn på problemet. Under låg mycket hastighet parkeringsmanövrer eller när motorn är i tomgång, kan vrida ratten orsaka att motorn köra fast, och sedan uppsving som datorn överkompenserar för lasten. I vissa fall kan bilen stanna vid låg hastighet när hjulet vrids, eftersom motorn datorn visste inte att det fanns en plötslig efterfrågan på kraft och kunde inte kompensera tillräckligt snabbt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68221.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.