Felsökning av en LT1

Det LT1 är en motor gjord av General Motors främst för high-end sportbilar. Den LT1 motorn var ganska tillförlitliga men hade flera kända problem. Om du äger ett fordon utrustat med en av dessa motorer och har problem med det, men du vill felsöka problemet för att bekräfta vad problemet är innan man köper några komponenter eller försöker reparera något på motorn. Instruktioner
1

Kontrollera tvekan av motorn. Tidiga LT1 motorer hade problem med GM optispark distributören. Detta skulle presentera sig själv, ganska ofta, eftersom motorn tvekan. För att åtgärda detta problem, måste du installera vakuum ventiler (eller har dem installerade för dig) för att avlägsna fukt bygga upp på distributören, vilket bedömdes vara orsaken till problemen.
2 < p> Kontrollera om motorn pinga. Den höga kompressionen LT1 motorn kräver högoktanigt bränsle. Tyvärr har inte alla förare förstår eller vet detta. Om låggradig oktan bränsle används, kan din LT1 utveckla en pinga ljud, vilket är tidigt detonation i cylindrarna. Kompressionen som egentligen orsakar bränslet att explodera innan kompressionsslaget är klar, vilket i sin tur bringar kolvarna att slå mot cylinderväggarna. Om de lämnas därhän, kommer detta leda till katastrofala motorbortfall.
3

Kontrollera blåsta eller läckande huvudet packningar. Grund av den höga kompressionsförhållande LT1, är ett annat vanligt problem med äldre LT1 motorer en läckande topplockspackning. Tryckstötar av packningen, vilket orsakar motorkylmedel att läcka in i cylindrarna. Vit "rök", vilket är faktiskt ånga, släpps ut ur avgasröret. Packningen måste bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64414.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.