Felsökning av elsystem i en Dodge Durango

Dodge Durango är en SUV med en hit och miss elsystem. En central Modul Timer (CTM) styr många av de elektriska /elektroniska funktioner med ett enklare ledningssystem. Kretsarna bör begränsa flerkomponentssystem avbrott så att förhoppningsvis du har enklare elektriska korrigeringar. Instruktioner
1

Utnyttja det förinstallerade sju-krets släpvagnskablage kontakt systemet så att du inte behöver skarva in ledningar för bogsering.
2

Leta kraftdistribution center (PDC) på baksidan av batteriet facket. Det är där du hittar patron säkringar som styr komponenter under huven. Dodge Durango har en säkring för varje halvljus för att isolera problem.
3

Ta din SUV till återförsäljaren om du upplever en ojämn tomgång. Din Powertrain Control Module kan kräva radering och omprogrammering, beroende på kraften koder som visas
4

Byt fläkten motståndet om din luftkonditionering och uppvärmning switch bara har två inställningar:. Hög och utanför. Titta i kanalsystemet under handskfacket. När du hittar den defekta motståndet, ta bort de två skruvarna som håller den, och skjut den röda fliken för att lossa den.
5

Få värme till baksätet på din Dodge Durango genom att kontrollera styrenheten under högra bakre panelen. Du kanske upptäcker att blandningen dörren till värme och AC enhet är trasig och behöver bytas.
6

Kontrollera Front Control Module (FCM) om din Durango behöver en uppvärmningstid innan någon av de elektriska eller elektroniska kontroller väljer att arbeta. Om du har en 2004 eller nyare modell, kommer en mekaniker måste använda en CAN (Controller Access Network) Bus system för att få koderna. Problemet kan vara något så enkelt som en korroderade stift på FCM.
7

Titta på Body Control Module (BCM) om du har elektriska problem med både lampor och lås makt. Den BCM styr flera komponenter, men tyvärr kan det vara en dyr fix

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63806.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.