Hur Återställ OBD-koder

OBD-koder (On-Board Diagnostics) låta dig veta att något är fel med din bils motor. När problemet har reparerats, bör koden radera antingen själv eller tas bort. Det är olämpligt att återställa en OBD-kod utan att ta itu med problem som orsakade det, eftersom ljuset kommer helt enkelt återkomma igen med tiden och du kan riskera allvarliga skador på din motor. Flera sätt finns tillgängliga för att radera koderna hemma, men inte varje metod fungerar för ditt fordon. Det enda säkra sättet att ta bort koder är att använda en scanner. Saker du behöver
OBD 1 eller 2 scanner
Startnyckel
Visa fler instruktioner
1

Anslut bilens diagnostik terminal, brukar kallas det löpande bandet Diagnostic Link (ALDL), till en streckkodsläsare och slå på tändningen. Använd antingen en OBD1 eller OBD2 scanner, beroende på ålder och datasystem för ditt fordon. Skannern läser koderna lagras i datorn och sedan ger dig möjlighet att klara dem. Välj det alternativet.
2

Gå till en lokal Biltema som Auto Zone, Advance Auto eller pojkar Pep för att be om en gratis OBD-kod återställning om du inte har en skanner. De flesta kedjor bildelar butiker erbjuder denna tjänst, inklusive läsa koderna för dig, gratis.
3

Koppla bort batteriet. Ta bort den negativa batterikabeln först, sedan den positiva och tillåta bilen för att sitta i några minuter. Anslut, med hjälp av positiv först och sedan den negativa. Detta återställer motorn koder i vissa fordon, även om det också avbryter andra funktioner, t.ex. klocka och inställningar radio.
4

Låt motorn koderna försvinner på egen hand om du har fixat källan av problemet. Flera framgångsrika motor tändningar och springer tillåter "check engine" light för att släcka. Om bilen fortsätter att gå bra för en viss tid efter det att-tiden är olika för varje märke och modell av bil-koden återställs i datorn.
5

Force den automatiska koden clearing genom att veva din motor, driva flera varv, och sedan vända flera varv. Stäng av motorn och upprepa tre gånger. Detta imiterar de framgångsrika körningar och stänger av "check engine" lampan på instrumentpanelen med den fjärde vev.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65352.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.