Varför min 1990 Honda Civic Stall När jag ger det gas?

Honda Civic är en av de bäst säljande bilarna genom tiderna, och radikalt omstruktureras fjärde generationen Civic är den som cementerade bilens status i Amerika. Medan ursprungligen konstruerad för effektivitet och tillförlitlighet, är det faktum att många fjärde-gens är lika gamla eller nästan lika gammal som de som driver dem. Haverier är en oundviklig realitet för någon bil här gamla, men få är katastrofal nog att permanent sidlinje Hondas flaggskepp vagabond. Civic Motor Basics

amerikanska 1990 Honda Civic kom med en av två motorer, antingen enkel-overhead-cam D-serien eller den dubbla överliggande kam B-serien. Båda motorerna debuterade inom ungefär ett år för varandra, och därmed använda liknande kontrollsystem och kommer att uppvisa liknande symptom så långt som stannat är berörda. Stalling under acceleration är ett övergående tillstånd, vilket innebär att en av motorns system misslyckas med att hålla jämna steg med de omedelbara krav annan. Den D-serie motorn använder också Hondas "skiktad laddning" eller "lean-burn"-teknik, vilket gör det lite mer känsliga för problem som kan leda till ett överskott av luft eller underskott av bränsle.

Air Supply

Din motor behöver syre för att bränna luft, men stannar under acceleration är oftast ett resultat av för mycket av det goda. När du träffar gas, spjällhuset - main luftventil - öppnar och snabbt översvämningar motorn med luft. Överskott luft i förhållande till bränsle eller luft oredovisad av datorn lämnar motorn torr på bränsle och få den att stanna under acceleration. A en stickning tomgång luftstyrventil, vakuum läcka eller läckande packning i insugsröret kommer att ge mer luft än det borde vara närvarande. En felaktig trottelpositionsgivarens, grenrör lufttryckssensor eller barometertryck sensor (B-serien) kommer att lura bilens dator att tro att det finns mindre luft går in i motorn än det egentligen är.

Fuel Supply

Brist på bränsle kommer att ha samma effekt på bilens motor som ett överskott av luft, vilket gör att bränslet underskott en trolig orsak till stopp under acceleration. Medan igensatt bränslespridare kan faktiskt orsaka misständning vid acceleration, samtidigt igensättning allvarlig nog för att stanna motorn är ganska osannolikt. Om bilen har ett bränsle problem, så oddsen är att det är ett tryckfall följd av ett igensatt i-tank eller in-line bränslefiltret (Civic har båda dessa filter), en dåligt fungerande bränslepump eller en pump som inte får tillräckligt mycket el energi för att tillgodose den erforderliga bränslet. Av dessa fel, igensatta bränslefilter är den mest sannolika.
Ignition Fel

både D-och B-seriens motorer använder en nästan-traditionell, distributör-typ antändning, du kan se det monteras horisontellt på motorn i ena änden av ventilkåpan. Normalt skulle du behöva överväga centrifugala och vakuum förskott frågor som de sannolika tveksamt misstänkta, men Civic inte ha dem. Hondas system använder en MAP-sensor och dator för att styra timing. Men det betyder inte att din bil kanske inte har ett problem med distributören lock och rotor, tändspole, tändmodul, sotigt tändstift eller en lös eller nött jordningsband. Du kanske också vill kolla generatorns utgång för att säkerställa att det finns tillräcklig spänning, och kontrollera kabelanslutningar och selar för att säkerställa att spänningen går där det ska gå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68403.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.