Hur du berätta om din Duramax Diesel Turbo är borta?

Infördes 2001 som ett joint venture mellan GM och Isuzu, den Duramax V-8 var generalens bud till en-up Ford och Chrysler nyaste generationen av kraftfulla och effektiva dieslar. Detta drag var inte frivilligt på GM: s del, eftersom konkurrenten Chrysler hade just köpt sin tidigare motorleverantör, Detroit Diesel. GM var ivriga att utveckla och skynda att marknadsföra 6,6-liters LB7 Duramax, som producerade 235 hästkrafter. Senare versioner inklusive LLY, LBZ, LMM och LML skulle använda mer sofistikerade turbos och kontroller motor, i slutändan ökar både hästkrafter och vridmomentet med cirka 80 procent 2001 till 2011. Saker du behöver
Squirt pistol
Soapy Vakuum vatten
eller Laddtrycksmätare
grundläggande handverktyg
Visa fler instruktioner
1

Provkör lastbilen, vilket ger den första indikation på om turbon är på väg ut. Var uppmärksam på hur turbo handlingar. Om det tar längre tid än tidigare att göra makten eller producera hörbara gnälla du är van vid att höra, då kan det vara att gå dåligt. Också lyssna på tonhöjden för gnälla. Om det låter tystare eller lågfrekventa än det normalt gör, kan du ha ett problem. Det kan hjälpa att ha en andra identisk lastbil på hand mot att jämföra.
2

Kontrollera turbo boost. Om din lastbil inte redan har ett uppsving spårvidd, kontrollera att öka med en färdigköpta vakuum eller Laddtrycksmätare och lämplig anslutning för tryckprovning porten på grenröret plenumet. Om du inte kan hitta rätt passform, kolla öka på en av de vakuumportarna. Med mätaren ansluten, gasa och kontrollera maximal uppsving. Samtliga modeller ska checka in på 20 pounds per kvadrattum (psi) för boost högst, med varvtal på ca 1800 för 2003-2004 LB7 motorer och 1600 för alla andra.
3

Squirt de röranslutningar med tvålvatten och titta efter bubblor. Om din boost läser lågt, kanske turbon inte vara fel, så kolla efter boost läckor först. Om du ser bubblor runt någon av kopplingarna eller någonstans på intercooler, finns framför kylaren, så har du en boost läcka och inte en dålig turbo. Kontrollera alla rördelar från turbo till intercooler och tillbaka till motorns luftintag från intercoolern.
4

Titta på Membrandosa stången och ställdon på turbon, som endast gäller LB7 modeller utan en variabel geometri turbo. Den wastegate är en fjäderbelastad membran som öppnar en ventil för att kringgå avgaser runt turbon vid maximal förskjutning. Titta på Membrandosa stången, det borde gå mycket snabbt att öppna bypass vid turbo maximala boost punkt
5

uppmärksam på ställdonet på variabel geometri turbo bostäder.. Istället för en wastegate, variabel geometri turbos använder variabel stigning skövlar att modulera turbo boost. Vingarna är nära varandra vid låga varv per minut (rpm), ökar avgashastighet och hjälpa turbon att buffra upp snabbare. Ett manöverdon skjuter bladen öppna vid höga varvtal för maximalt flöde. Från tomgång, bör vingarna "manöverstång röra sig linjärt med motorvarvtalet att öppna vingarna och sedan börja flytta tillbaka för att stänga dem och begränsa boost vid 20 psi.
6

stänger av motorn och snabbt avlägsna röret som ansluter luftfiltret till turbo inlopp. Nå in turbo inloppet och snurra bladen med en plast kulspetspenna. Kompressorhjulet ska snurra med minimalt motstånd och fortsätter att snurra i några sekunder efteråt. Om kompressorn hjulet inte snurrar fritt eller omedelbart stanna upp, då turbon lagren är skjuten. Denna procedur utförs bäst med turbo så varmt som möjligt som metall expanderar med värme, så att låta turbon svalna kanske inte ge dig en exakt mätare på dess skick.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67988.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.