Felsökning av luftkonditioneringen i en 1997 Camry

Om du bor i en varm sommar klimat du antagligen använda din luftkonditionering hela tiden. Ibland kanske du vara bråttom att komma tillbaka till bilen när du går ut på grund av hur varmt det är ute. Det kan vara ganska störande om din luftkonditionering inte fungerar korrekt på din 1997 Toyota Camry. Du kan felsöka en felaktig luftkonditioneringen med ett par artiklar från din lokala Biltema. Saker du behöver
Startnyckel
regnbågsskimrande Freon kit
Visa fler instruktioner
1

Börja Camry med luftkonditioneringen i avstängt läge.
Sida 2

Slå på luftkonditioneringen och lyssna på motorn i bilen. Om du hör ett klick eller motorvarvtal förändring, då luftkonditioneringen kompressorn slås på. Känn efter kall luft ur munstyckena. Om kompressorn slår på och du har varm luft, så har du ett problem med freon. Om du inte hör kompressorn klicka på eller varvtal ändrar inte att du kommer att behöva titta på anslutningarna.
3

Lyft huven på bilen och leta reda på luftkonditioneringen pumpa kompressor. Det kommer att vara på framsidan av motorn och har rören som kör till den. Det kommer också att ha ett bälte på dess remskiva.
4

Kontrollera de elektriska anslutningarna till luftkonditioneringen systemet. Ibland en trådkopplingsdonet kan lossna och det är bara en fråga om att åter ansluta den för att åtgärda problemet.
5

Hitta Freon filler på en av linjerna luftkonditioneringen. Det kommer att ha en mössa som du kan skruva av.
6

Öppna din skimrande Freon kit och studera vilka delar som ingår. Du hittar en kan av regnbågsskimrande freon, Freon filler kontakter, speciella glasögon och ett speciellt ljus.
7

Fäst filler anslutningar till luftkonditioneringen filler genom att hitta rätt kontakt och vrida det på tätt efter hand. Fäst den andra änden till den skimrande Freon kan på samma sätt. Öppna ventilen på Freon kontakten och låt Freon in i luftkonditioneringssystemet.
8

titta mycket noga eftersom freon fyller upp systemet. Du letar efter några uppenbara läckor. Om du inte ser några uppenbara läckor sedan gå vidare till nästa steg.
9

köra bilen för en dag eller två.
10

Parkera bilen och Lyft huven upp. Sätt på dig speciella glasögon och slår på ljuset. Shine ljuset runt luftkonditioneringssystemet. Se till att du tittar på alla linjer luftkonditionering överallt. Du letar efter en läcka som kommer att framgå i en annan färg. Du kan bara se med ljuset och glasögon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67113.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.