Hur att identifiera vilka ABS-sensorn är dålig på en 2005 F-150

Det låsningsfria bromssystemet på en 2005 Ford F-150 har tre sensorer som förmedla information till ABS datorn om rotationshastigheten hos hjulen. Framhjulen har en individuell ABS sensor bifogas varje hjulnav. Bakhjulen använda en enda ABS sensor som fäster till toppen av differentialhuset. Eftersom dessa sensorer är datorstyrda komponenter måste en bil Scan Tool med ABS funktionalitet användas för att fastställa vilken sensor inte är ordentligt kommunicerar med ABS dator. Saker du behöver
Automotive Scan Tool Review Pen
Paper
Visa fler instruktioner
1

Kör fordonet till en tom parkeringsplats eller vakant gatan för testning. Du måste kortfattat läsa Scan verktyget samtidigt manövrera fordonet, så välj en säker plats för detta förfarande.
2

växellådans i parken och anslut felsökningsverktyg datakabel till lastbilens diagnostik data port, monterad under framkanten på nedre instrumentpanelen panelen ungefär två inches till höger om rattstången centrumlinje. Addera 3

Slå på scan tool och navigera till ABS-menyn. Från ABS-menyn, väljer live dataskärmen. Den levande dataskärm visar realtidsinformation från alla de låsningsfria bromssystemets elektroniska komponenter, inklusive de enskilda hjulhastighetssensorerna. Den exakta menystrukturen på din felsökningsverktyg kan variera något beroende på sitt varumärke och funktionalitet.
4

Se till att vägen är klar och sedan köra lastbilen framåt 50 till 100 meter. Blick ner på Scan verktyget medan lastbilen är i rörelse och titta på den hastighet som anges för varje ABS-sensorn på Scan verktyget skärm. Alla sensorerna ska matcha behandlingen lastbilens hastighetsmätaren och även komma överens med varandra. Den felaktiga sensorn visar en hastighet av noll medan de övriga sensorerna visar lastbilens aktuella hastighet.
5

Stanna lastbilen och växla transmissionen tillbaka till parken. Notera vilken sensor är defekt på ett papper, det är sensorn som behöver bytas. Stäng av felsökningsverktyg och koppla dess datakabel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68582.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.