Min Chevy Pickup startar inte

Flera pickup tillverkas under Chevrolet varumärke, som ägs och drivs av General Motors. Avalanche är den nyaste Chevy pickup som lades till de befintliga fabrikat, Colorado och Silverado. Den Silverado finns i flera modeller, däribland 1500, 2500HD, 3500HD, och Hybrid. Var och en av dessa fordon kan ha problem att starta ibland. Innan du ringer på ett professionellt, kan du kontrollera vissa mekanismer i bilen för att spara tid och pengar. Instruktioner
1

försök att vända din nyckel i tändningslåset på din pickup. Om det inte går att slå, kan ratten låssystem vara ett problem. Vrid ratten åt vänster och höger tills du hör ett klick som anger att ratten är i rätt läge. Vrid nyckeln igen.
2

Kontrollera batteriet i din Chevy pickup genom att vrida nyckeln i tändningslåset till "Tillbehör" läge. De elektriska komponenterna i fordonet ska fungera utan motorn igång. Slå på innerbelysningen eller strålkastarna. Om de inte kommer på, är batteriet dräneras eller döda. Det kanske måste bytas ut, men det kunde bara behöver en skjuts eller laddas.
3

Titta på bränslemätaren när nyckeln är i "Tillbehör" läge. Om mätaren läser lågt eller om du är osäker på hur mycket bränsle som finns i bilen, lägg en gallon lämpligt bränsle i tanken.
4

Vrid nyckeln till "Start"-läge. Lyssna efter ljud som kan tyda på ett problem. Om motorn startar och fräser ut eller stannar, bränslesystemet, inklusive bränsletanken, bränslepumpen eller bränslefilter, kan ha skadats. Klickande ljud kan tyda på ett problem med starter och inget ljud alls skulle kunna tyda på ett problem med tändningslåset.
5

Dra i spaken som öppnar huven på din Chevy pickup. Leta kylvätskebehållaren och mätsticka för olja och transmissionsolja. Kontrollera varje vätskenivån och vara säker på att det är över den lägsta linje, som låga vätskenivåer kan orsaka skador på motorn.
6

bogsera eller ha din Chevy bogseras till en verkstad eller återförsäljare där ytterligare diagnostisk provning och reparationer kan utföras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66435.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.