Felsökning av en 1998 VW Jetta 1.9L Diesel

I 1998 Volkswagen Jetta 1.9L diesel var en av de mest pålitliga fordon som Volkswagen erbjuds. Dieselmotorn från Volkswagen har en brist, dock, och det är en inneboende i alla dieselmotorer: kallt väder problem. Kallt väder och funktionsstörning glödstift är orsaken till de flesta av VW diesel problem. Saker du behöver
Hylsnyckel
Glödstiftshylsa
Socket förlängning
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera färgad rök ur avgasröret. Blå rök indikerar ett internt oljeläckage orsakade av olje-blåsning av kolvringar eller en underlåtenhet av ventilkåpan packning. Vit rök indikerar ett misslyckande topplockspackning och kylvätska brinna i förbränningskammaren. Båda dessa kan vara mycket allvarliga och måste fastställas av en professionell mekaniker direkt.

Om problemet är att motorn inte går att starta i kallt väder, då den mest sannolika problemet är med glödstiften .
2

Vrid nyckeln till läge "II" för att kontrollera att alla system fungerar normalt. Kontrollera att inga tjänster lampor bo på.

Ta ut nyckeln ur tändningen och öppna huven. Koppla bort den negativa batterikabeln.
3

bort en av trådarna glödstiftet på toppen av motorn genom att dra den rakt upp ur motorn.
4 < p> Fäst sockeln glödstift till uttaget förlängning och sänk ned den i kontakten väl. Orient uttaget tills det griper på glödstiftet. Sväng uttaget och förlängningen (och glödstift) moturs med en hylsnyckel för att ta bort pluggen.
5

Undersök elektroden på änden av pluggen. Om det är felaktig, skadad eller saknas, måste du byta ut kontakten.
6

Sätt i kontakten och upprepa steg 3-6 för alla glödstift.
7

Anslut batterikabeln.
8

Kontrollera ojämn tomgång. Detta kan indikera en mängd frågor från låg komprimering i en av motorns cylindrar till en felaktig EGR-ventil. Du kan kontrollera EGR-ventilen genom att öppna huven och titta på ventil monterad på baksidan av motorn på grenröret. När du rev ​​motorn, bör du se den lilla kolven rör sig fram och tillbaka. Om du inte har EGR-ventilen misslyckades. Dessa ventiler kan bli ganska smutsig på Jetta s dieselmotor beroende på vilken typ av dieselbränsle.
9

Kontrollera att tveka vid låga varvtal. Det kan vara tecken på ett igensatt bränslefilter eller igensatt bränslespridare.

Eftersom diesel har andra egenskaper än bensin, kan filtren bli igensatta mycket tidigare på Jetta diesel än på dess bensin motsvarighet.
< p> Injektorerna, om smutsig, kommer att behöva servas av en professionell mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64339.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.