Felsökning Motorn på en Mazda Miata

Felsökning en Mazda Miata motor kan vara relativt enkelt om du vet exakt vad du letar efter och var du ska leta. Ibland kan dock motorproblem vara lite mer komplicerat, och en typ av symtom kan ha ett par grundorsaker. Istället för trevande genom motorn något blint, det är ett sätt att effektivisera process.The Miata s On-Board Diagnostic-system kan hjälpa dig att hitta potentiella besvärande fläckar inuti motorn. Saker du behöver
OBD-II kodläsare
Visa fler instruktioner
1

Klättra bakom Mazda Miata s ratt och titta under ratten och instrumentbrädan för Mazdas Data Link Connector. DLC utlopp är din inkörsport till Miata datasystem. Du hittar den till vänster om ratten, nära kick panel.
2

Anslut en OBD-II-kodläsare till Miata s DLC utlopp. Slå koden läsaren på och vrid Miata elsystem på. OBD-II kodläsare är alla lite olika, och deras operativa användning varierar något efter märke och när kodläsare tillverkades. Vissa läsare enheter behöver inte vara påslagen för hand, och andra kräver att motorn är igång.
3

Hämta de OBD-II-koder från Miata OBD-II-systemet. Detta kommer att kräva antingen låta läsaren göra det automatiskt eller stansning i ett kommando för hand. Den exakta processen för hur man gör detta varierar också hos tillverkare av kodläsare så följ instruktionerna i läsarens handboken.
4

Skriv ned de aktiva koder när de är visas av läsaren. Eftersom du letar specifikt för motorproblem, kan du bortse från någon kod som börjar med ett "C", "U" eller "B" Motorproblem kommer i form av "P" eller "Powertrain" koder.
5

Skilja mellan drivsystem koder som väntar och de som är problem. Väntande koder är sällan fel, och att de inte påverkar statusen på din "Check Engine" light. Felkoder är problem som är långlivade och utlöser "Check Engine" light.
6

Sammanställ en lista med koder på ett separat papper. Skriv felkoder på toppen av papper och de väntande koderna i botten.
7

Hitta Mazdas kompletterande OBD-II-kodning beskrivningar på nätet och skriva ut kodbeskrivningar bredvid de alfanumeriska koder själva. De generiska OBD-II-koder ska anges i bruksanvisningen för läsaren. Dessa kommer att ge dig de ledtrådar som behövs för att börja felsöka din Miata s motorproblem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66781.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.