Hur man gör en Camber Gauge

Den bilverkstäder industrin har förändrats oerhört under de senaste decennierna, men det finns några enkla mekaniker knep som har överlevt tidens tand. Enkelheten i en camber mätare har moderniserats med tillägg av lasrar, datachips och digitala avläsningar, men den funktionen därav har stannade samma. En hemmagjord camber mätare är enkel att göra, sparar pengar, och är inget mindre exakt. Saker du behöver
1/4-tums AC plywood
cirkelsåg
Sander
vit lackfärg
svart märkpenna
Yardstick
Liten träskruv
Vanligt bomullssnöre
2,5-tums metallisk platt bricka
Millimeter härskare
Visa fler instruktioner
1 plywood

Skär i en 18-av-10-tums avsnitt. Sand snittet plywood på alla sidor tills den är helt slät. Slipa plywood kommer att eliminera risken för splitter vid hantering. Måla plywood med vit lackfärg och låt torka. När torr, måla med ett andra skikt.
2

Rita en 14-tums vertikal linje i mitten av plywood med måttstock och märkpenna. Denna mittlinjen bör börja 2 inches från toppen av plywood och slutar två inches upp från botten. Rita en horisontell linje som uppfyller toppen av den vertikala linjen. Denna åtgärd kommer att vara 4 inches över. Använda millimeter linjal, dra en 100-millimeters horisontell linje som möter den nedersta raden. När du är klar bör du ha vad som ser ut som bokstaven "I." Addera 3

Skruv trä skruv i plywood i exakta mitten av topp 4-tums horisontell linje. Bara skruva träskruv i halvvägs. Fäst en 16-tums längd på bomull sträng till skruven och låt den hänga. Bogserbåt på strängen ett par gånger för att vara säker på att det är tätt och har sträckt så mycket som det kommer att.
4

Fäst platta brickan i botten av strängen. När binda brickan på strängen, se till att göra en knut så att centrum av brickans hål kommer att hänga spola till där de två nedersta raderna möts. Inne i hålet ska du se den inverterade tee där de två nedersta raderna möts. Positiva och negativa skillnader kan mätas i millimeter genom att läsa där i mitten av brickan hålet faller på millimetern linjen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68434.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.