Felsökning av en Ford F-150 Motor

Motorer är komplexa och vissa komponenter är svåra att nå. Felsöka problem kan vara svårt, speciellt om du arbetar med en äldre Ford F-150 pickup som har haft många år av slitage. En metod fokuserar och effektiviserar processen. Du kan använda F-150: s On-Board Diagnostics System för leads och göra en lista av riktade motor platser. Saker du behöver
Byglingstråd
OBD-II diagnostik kodläsare
Visa fler instruktioner
F-150s Före 1996
1

Starta F- 150 motor och låt den gå tills den når normal arbetstemperatur. En kör luftkonditionering kommer att förändra detta något, så se till att A /C-systemet är avstängt. När motorn är varm, stäng av den och vänta
2

Öppna huven och leta reda på självtest Outlet och självtest Input. De kommer att vara mot den bakre änden av motorrummet. Utloppet är trapetsformade och har sex sidor, Input är en liten plast-port på en pigtail-stil tråd
3

Anslut Outlet och inlopp med en bygel.. Utloppet har två rader med slitsar. Den nedre raden har bara två spår och bygel bör vara ansluten till en på vänster.
4

Vrid tändningsnyckeln till "On", men starta inte motorn.

5

Count blinkar och baljväxter. Ford koder kommer i två tal. Den första kommer att vara en lång blixt och den andra kommer att vara en kortare puls. Till exempel kommer kod 27 representeras av två blinkningar följt av sju pulser. En paus på några sekunder kommer att ske mellan felkoder. Skriv ner de kodnummer och stänga av F-150 när du är klar. Avlägsna bygel och stäng huven.
6

Slå upp de kodande beskrivningar på nätet. De kommer inte att vara i F-150: s manual. Kopiera definitionerna bredvid kodnummer du har skrivit ner. Återgå till din F-150, öppna huven och genomföra en fokuserad undersökning. Addera F-150s efter 1996
7

Plug din OBD-II skanner i den diagnostiska utlopp till höger om ratten, under instrumentbrädan. Slå på scannern om den inte själv aktivera.
8

Sätt in nyckeln i tändningslåset och vrid till "On." Du kan behöva starta motorn men det beror på vilket märke av skanner du använder. Skannrar har olika operativsystem och konfigurationer knappen. Rådgör alltid med din skanner handbok för den exakta processen skannern kräver.
9

Använd koden-hämtning process som skisserats i skannerns handbok. Vissa bildläsare drar automatiskt koderna men vissa behöver specifika tangenterna. När koder visas på skannern, sammanställa en lista. Placera alla felkoder överst på listan. Dessa fel har inträffat ofta och bör undersökas först. Sätt alla väntande koderna nedanför felkoder. De väntande koder kanske inte ha hänt så ofta, men de är fortfarande fel och är värt att undersöka.
10

Vrid F-150 och skannern. Ta skannerns kabeln från diagnosuttag. Rådgör med din scanner handbok för kodning definitioner. Skannern kommer att avslöja endast de allmänna OBD-II-koder används i alla fordon tillverkade efter 1996. Din F-150 handbok kommer inte innehålla Fords kompletterande koder. De, dock kan slås upp på nätet. När du har hittat alla de kodande definitioner, lägga dem bredvid koder på din lista.
11

Öppna F-150: s huva och påbörja en riktad undersökning. Börja längst upp på listan och stryka koder när du har eliminerat dem från övervägande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66393.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.