Hur man byter baklysen i en Kia Optima

Den Kia Optima gjorde sin amerikanska debut 2000. Modellen var tillverkarens första medelstora sedan. Kia gav Optima en omfattande översyn under 2006, baserat på en större plattform och förbättrade säkerhetsfunktioner. Den redesign inkluderade ändringar i kroppen konfigurationen, som kräver lite olika förfaranden för bakljus ersättare. I båda fallen är uppgiften ganska enkel och kräver endast ett verktyg. Saker du behöver
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Öppna bagageluckan. Leta reda på tjänsten lock som skyddar baksidan av bakljuset montering på sidan med den defekta bakljus. Om din Optima är en 2006 eller tidigare, ta bort de två skruvarna som håller tjänsten locket med en skruvmejsel. För senare modeller, vrid spärren tjänsten locket moturs för att lossa locket. Ta bort locket.
2

Lokalisera den defekta glödlampan. Varje lampa har sin egen sockel i församlingen. Ta tag i baksidan av lämplig sockel och vrid motsols ett kvarts varv eller så, tills uttaget lossnar från enheten. Dra ut kontakten rakt ut ur aggregatet och var noga med att inte skada den anslutna ledningar.
3

Tryck glödlampan i sockeln och vrid motsols ett kvarts varv för att frigöra den från uttaget. Var noga med att inte bryta glaset på lampan. Dra ut glödlampan ur uttaget.
4

Sätt i en ny glödlampa i sockeln. Tryck och vrid glödlampan medsols ett kvarts varv för att säkra lampan i sockeln.
5

Följ stegen i omvänd ordning för att montera ihop bakljus.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65533.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.