Hur provningsbränslet sändarenheterna

Bränslet-sändarenhet i din bil är monterad inuti bränsletanken. Dessa enheter är utrustade med en variabel resistor är ansluten till en flottör genom en lång tråd. Flottören svänger upp och ner beroende på mängden bränsle i din bränsletank, vilket gör det variabla motståndet att öka eller minska elektrisk ström från den sändande enheten till bränslemätaren på din instrumentpanel. Saker du behöver
Hand-sifon pump
godkänd behållare
Wrench
Ordet jack Sida 2 pallbockar Sida 2 träklossar
Ratchet Flighter Long ratchet förlängning
Socket
Drift punch
Hammer
Digital ohmmeter
2 krokodilklämmor
Ny O-ringstätning
Visa fler instruktioner
1

Ta bort säkringen bränslepumpen eller reläet från fordonet och starta motorn. Låt den gå på tomgång tills den stannar. Dra runt motorn i ca tre sekunder för att avsluta lindra bränsletrycket från systemet.
2

Sifon bränslet från bränsletanken genom tanklocket röret i en godkänd behållare med en handpump. Ta nivån ner till 1/4 av en tank eller mindre, om möjligt.
3

Koppla marken (svarta) batteri kabel med en skiftnyckel.
4 < p> Lyft hjulen bil bakifrån från marken med hjälp av en domkraft och stöd bilen med ett par pallbockar på varje sida. Blockera framhjulen med ett par träklossar.
5

Support bränsletanken med domkraft och lossa tanken band med en spärrfunktion, långa ratchet förlängning och ingångar.
6

Sänk bränsletanken några inches precis tillräckligt för att få tillgång till bränsleledningar och elektrisk kontakt ovanpå bränslepumpen och sändande enheten montering. Inspektera de elektriska ledningar för en lös anslutning och skador som kan hindra den sändande enheten inte fungerar korrekt.
7

Koppla den elektriska kontakten och koppla bränsleslangarna bildar toppen av bränslepumpen och sändande enheten montering .
8

Rotera moturs låsringen på bränslepumpen och sändande enheten montering med en dorn och en hammare. När låsringen frigörs, ta bort låsringen. Lyft försiktigt bränslepumpen och sändande enheten montering och O-ringstätning undersidan av bränsletanken.
9

Följ den sändande enheten elledningar till anslutningen på toppen av aggregatet. Den sändande enheten är den komponent med plastflottör ansluten till en lång tråd arm.
10

Anslut sonder på en digital ohmmeter till kontakterna på de två elektriska sändande enheten ledningar med krokodilklämmor på ohmmeter prober.
11

Ställ din ohmmeter till 20.000 ohm och slå på mätaren. Håll bränslepumpen och sändande enheten montering rakt upp och anteckna motståndet värdet på mätarens avläsning. Försiktigt svänga flottörarmen upp och håller den halvvägs mellan den lägsta och högsta punkt. Anteckna motståndet värdet på din mätarställning. Slutligen, svinga armen hela vägen upp och göra en anteckning läsningen. Din första behandling bör ha högsta motståndet värdet, följt av den andra och tredje. Om den sändande enheten missade detta test, byt ut den.
12

Swing flottörarmen upp och ner långsamt. Kontrollera att resistansen ändras smidigt som du flyttar flötet. Om resistansen hoppar fluktuerar oregelbundet eller går till oändlig, ersätta den sändande enheten.
13

Skaka flottör ansluten till tråden armen på den sändande enheten. Om du kan höra flytande stänk inuti flottören, byta ut flottör eller sändande enheten.
14

Byt O-ringen när du installerar eller byter bränsle-sändarenhet.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68103.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.