Felsökning av en Mercedes ML350

När du stöter på problem med din Mercedes Benz ML350 det kan snabbt bli en frustrerande gissningslek om du inte kan utföra en korrekt diagnos. Som är fallet med de flesta av fordonen på vägarna idag, kommer ML350 utrustad med ett inbyggt diagnossystem, känd som OBD2, som kommer ut specifika felkoder för specifika felpunkter inom din ML350 elektroniska och mekaniska system. Du kan använda en OBD2 scanner, finns att köpa på de flesta bildelar butiker (eller tillgängliga att användas för på-plats scanning gratis på många bildelar butiker) för att skanna din ML350 s omborddiagnostik dator för felkoder. Saker du behöver
OBD2 Code Scanner
Visa fler instruktioner
1

Bestäm platsen för OBD2-porten på din ML350 genom att känna runt för det under din ratten på överst på förarsidan fotutrymmet. Den diagnostiska porten kommer att märkas med OBD och kommer att vara ungefär två inches i bredd.
2

Anslut OBD2 kod scanner i den diagnostiska porten, slå sedan på din ML350 så att motorn går på tomgång. Om du har problem med din motor och kan inte få den gå på tomgång, vrid tändningen till tillbehör positionen istället så att bilens inre elektronik aktiveras.
3

Låt scan code scanner för eventuella felkoder som ska skickas som produktion av diagnostiska dator i din ML350 och notera eventuella koder som visas på displayen i kodläsare.
4

Ta koderna som visades på en licensierad mekaniker, till Biltema eller Mercedes återförsäljare avkodas. Alla tre av dessa medel kommer att ha böcker och dataregister till hands som kan berätta om den felkod du fick är, till exempel, vilket indikerar en brist sensor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67329.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.