Felsökning av uppvärmning i en Oldsmobile Silhouette

Värmesystemet i en Oldsmobile Silhouette består av värmeelementet, fläkten och motorns kylsystem. Varm kylvätska avleds bort från kylaren och in i värmeelementet där en fläkt blåser den varma luften som genereras av värmaren kärnaggregatet (som fungerar som en liten radiator för kabinen). Om något av dessa system inte fungerar rätt, då du inte kommer att få varm luft blåser in i din kabinen. Instruktioner
1

Vrid fläkten på hög och kontrollera att fläkten kan blåsa in luft i kabinen.
2

Vrid motorn på och låt den värmas upp till normal arbetstemperatur.
3

Öppna huven på Silhouette och försiktigt sväva handen över den övre kylarslangen. Om motorn är på full driftstemperatur, du förmodligen inte kommer att kunna röra det eftersom det skulle vara för varmt för att röra med dina bara händer. Du ska känna värmen som kommer från slangen men. Om du inte, då vattenpumpen kan ha misslyckats eller inte kan trycka på kylvätska genom motorn ordentligt. Detta kommer i sin tur att påverka värmen som kommer in i kabinen.
4

Kontrollera värmen i kabinen. Ställ aggregatet på sin hetaste inställning och fläkthastigheten på hög. Om kylarslangen är varm, men du är ändå inte få värme i hytten, har din värmeelementet eller termostat misslyckats och behöver bytas ut. Om värmen kommer på intermittent, kan termostaten ha misslyckats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64363.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.