Felsökning av luftkonditionering i en Cadillac Escalade

Problem med ett luftkonditioneringssystem kan vara tidskrävande och kostsamt att åtgärda i ett fordon. Spara tid och pengar genom att försöka felsöka problem luftkonditionering på egen hand. Lär dig att diagnostisera dessa problem i en Cadillac Escalade och eventuellt undvika en resa till återförsäljaren. Saker du behöver
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

lyssna efter fläktmotorn först. Om fungerar, kommer ljudet från fläktmotorn ökar när luften är inställd på hög och minskar när den vänds lågt.
2

Hitta fläktmotorn i en Cadillac Escalade genom att ta bort trim panelen direkt under handskfacket. Fläktmotorn är en svart pjäs med en vit fast durkslag-ser lappar. Hitta den kvarhållande fliken och skjut den nedåt samtidigt vrida fläktmotorn moturs för att ta bort.
3

Justera temperaturen kontroller för att se till att de fungerar korrekt. De ringer bör ha rätt mängd motstånd. Om dessa inte fungerar, kan det vara en säkring problem.
4

Lokalisera säkringsboxen genom att öppna förarsidans dörr och bända loss panelen nära ratten med en skruvmejsel. Avlägsna effuse med säkringen fläkten monterad i säkringslådan dörren. Escalade modeller nyare än 2000 modeller kommer att ha extra säkringar i dörren också. Säkringen i en Escalade som styr AC är nummer 12.
5

Kontrollera att de takbelysning och grafisk display fungerar. Om de inte är, kan det vara en kontrollpanel problem.
6

bort hela trimplatta på instrumentbrädan genom att lätta upp det med en skruvmejsel en kant i taget. Skruva kontrollpanelen och vicka försiktigt ut det innan du kopplar den elektriska anslutningen.
7

Tryck styrkablarna att se till att de reglerar temperaturen korrekt. Hitta dem medan kontrollpanelen tas bort. Man bör vara varm och man bör vara sval vid beröring. Om de är både varm, då är det problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63747.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.