Hur man diagnostiserar en dålig generator

En generator är hjärtslag av bilen elsystem. Det omvandlar mekanisk energi till elektrisk energi i form av växelström. Detta gör ett fordon för att ladda batteriet och ström det elektriska systemet medan bilen är igång. Generatorn är en mycket robust utrustning men kan skadas av hög värme eller överbelastning spänning. Saker du behöver
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på bilen och inspektera bältet som är ansluten till generatorn. Om det är för löst eller har en spricka generatorn inte kommer att fungera korrekt.
2

Starta bilen och låt den gå på tomgång i 3 till 5 minuter. Håll huven öppen, eftersom du kommer att behöva tillgång till batteriet när du stänger av motorn.
3

Bifoga en voltmeter till batteripolerna och slå på den. Spänningen bör läsa 14,2 volt när bilen körs på tomgång. En voltmeter kan köpas på de flesta bildelar butiker.
4

in i bilen och sitta i förarsätet. Slå på strålkastarna och radio medan bilen körs och voltmetern är kopplad till batteriet. Kontrollera läsningen av voltmetern igen, den bör läsa 13 volt
5

Öka motorns varvtal till 2000 RPM och har någon läst voltmetern.. Det bör läsa 14 volt när motorn är i drift vid denna hastighet. En läsning lägre än 14 volt, eller högre än 14,4 volt, indikerar ett problem med generatorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65536.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.