Symtom på en ventillyftare

Många delar av ventilen tåget har ansvar att ta tid till öppnandet och stängandet av ventilerna. Samtliga arbetar i samverkan med varandra, dikteras genom rotationen av kamaxeln. Två typer av ventillyftare arbeta bort kamaxelns rotation för att öppna och stänga ventilerna: fast justerbar typ, och det mer vanligt förekommande hydrauliska lyftare. De båda behöver olja levereras av oljepumpen för att fungera effektivt. När ventillyftare börjar att bära, kan ventilen inte öppna och stänga exakt och flera symptom på problemet kommer att visas. Instrument Varningslampor

Det första symtomet på en dålig lyftare kommer troligen dyka upp på instrumentpanelen som en olja ljus som lyser eller blinkar periodiskt. De oljekanalerna i huvudet och kamaxeln blir igensatta, begränsa flödet av olja, vilket leder till låg eller otillräcklig oljetrycket i toppen av motorn, eller ventilstyrning. Oljan lätt kan komma på under motorns uppvärmning och försvinner när motorn har nått normal arbetstemperatur. En dålig lyftare kan orsaka detta tillstånd även när oljepumpen fungerar korrekt eller att oljenivån i vevhuset läser fullt. Addera klickar motorljud.

Ventillyftare som ha försliten kommer att producera ett ljud som härstammar rom toppen av motorn under ventilen täcker eller direkt under insugningsröret. De första tecknen kommer att bli ett klickande ljud som visas under motorns uppvärmning, eller under en tid av kalla eller frysning temperaturer. Kalla temperaturer bryta ned viskositeten hos olja och den förlorar sina smörjande egenskaper. Lyftarna sitta på en av de högsta punkterna i motorn, vilket gör det svårt för tjock olja att resa sig uppåt, vilket orsakar ett klickande eller måttlig tickande ljud.
Clacking motorljud

När lyftare har försliten, eller om de har lossnat från justering (fast typ lyftare), kommer de att släppa en hård clackingen ljud under motorns uppvärmning och fortsätter att producera ljud under alla körbanor. Motoroljan ljus kan komma på under uppvärmningen och hålla på under alla körförhållanden, oavsett väder. Det kan finnas en märkbar miss eller snubblar i motorn. Om miss har en konstant rytmiskt mönster, betyder det att lyften har kollapsat och kan inte längre öppna och stänga ventilen. Avgasutsläpp kan visas som vit-grå rök, eller ens svart rök.
Överdriven ventilglapp

Överdriven vale lash kommer att upptäckas mellan vipparmen ventillyftare och toppen av ventilfjädern ansikte, när ventilen frontpanelen tagits. De justermuttrarna kan backa av vipparmarna, på grund av slitage eller strippa, överproduktion avslut. Vissa hydrauliska lyftare kan justeras för "noll" lash som sittplats lyften. De fasta typ lyftare kommer också att visa överskott spel mellan ventilfjäder ansiktet och vipparmen lyftare. De fasta lyftare kan justeras med ett bladmått för att avlägsna överskott av clearance. Lyftare som fortsätter att Clack efter ordentlig justering har slitits för mycket. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66466.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.