Hur berätta om Starter behöver bytas i en 2004 Jeep Liberty

Diagnostisera en förrätt problem på en 2004 Jeep Liberty är inte svårt. Säkringen och relä för startmotor sitter på förarsidan fenderwell i elektrisk komponent rutan. Enligt lådans lock är ett diagram som visar typ och placering av säkringen och relä för startmotorn. Startmotorn är placerad på förarens sida av motorn halvvägs mellan oljetråget och insugsgrenröret bultad till bellhousing. Saker du behöver
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven och kontrollera batteriterminalerna för sprickbildning, glapp eller korrosion. Om någon av dessa situationer föreligger, korrigera dem och åter prova starter.
2

Kontrollera batterikabeln till startmotorn solenoid. Detta är den stora röda batteriet foder till toppen inlägget på startmotorsolenoiden ovanpå startmotorn. Ta tag i kabeln och se om det är tätt på solenoiden inlägget. Kontrollera att kabeln för några synliga korrosion. Byt ut kabeln om det finns sådana.
3

Kontrollera batteriet för laddning och dåliga celler med voltmetern. Placera mätaren på 20-volt skala. Placera den svarta kabeln på batteriets minuspol och den röda ledningen på det positiva. Ett fulladdat batteri visar 12,5-12,7 volt. Ha en hjälpare försök att starta motorn medan du observerar voltmetern. Om spänningen sjunker under 10,5 volt medan veva har batteriet en dålig cell och måste bytas. Om batteriet har mindre än 12,5 innan du försöker starta motorn, är batteriet urladdat och måste laddas för att kolla upp det ordentligt. Det är möjligt att generatorn är defekt och inte laddas ordentligt. När batteriet är laddat, starta motorn och titta på voltmetern. En bra generator visar 13,5-14,5 volt. Om spänningen är lägre, är generatorn defekt. Om generatorn fungerar och batteriet var urladdat, kolla efter oavgjort eller kort i ledningar.
4

Kontrollera spänningen vid starter solenoid. Anslut den svarta ledningen till en bra grund, och använda den röda ledningen till sondera stora pluskabeln på startmotorn. Om batterispänningen är närvarande kabeln är bra. Om mindre än batterispänning ersätta nuvarande kabeln.
5

Kontrollera liten tråd på spolen, vilket är den påverkande kraften från tändningslåset. Dra denna tråd och sätt in sonden i det lilla tråd kontakten. Ha en hjälpare vrid nyckeln till "start"-läge. Ström ska visas när nyckeln är i "start" läge. Om det finns ström och startmotorn inte fungerar byter startmotorn. Om det inte finns någon ström, kontrollera säkringen och reläet. Om de är bra tändningslåset är dåligt.
6

Kontrollera startapparaten för att dra eller kämpar för att dra runt motorn. Byt starter om det visar denna typ av åtgärd. Om startmotorn klickar många gånger före start eller bara klickar utan motor aktivering, byt startmotorn. Om startmotorn snurrar och startar inte motorn, är det Bendix dåligt och en ny starter är svaret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68378.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.